26 februari 2021 In de media

VVV zonder Vito van Crooij tegen Vitesse; Venlonaar in quarantaine

VVV treedt in het eerste deel van het tweeluik tegen Vitesse zaterdag (20 uur) in ieder geval aan zonder Vito van Crooij. De Venlonaar is in aanraking geweest met een met corona besmet persoon en zit in quarantaine. Het is nog onduidelijk of Van Crooij ook de halve finale van de beker moet missen dinsdag.

Zaterdag (20 uur) speelt VVV eerst voor de competitie tegen Vitesse. Dinsdag (21 uur) volgt dan de halve finale in de KNVB-beker opnieuw in de Gelre Dome. VVV speelt dus zonder Van Crooij, maar moet ook Tassos Donis, Tristan Dekker (beide geblesseerd) en Chris Kum (geschorst) missen. Achter de naam van Leon Guwara staat een vraagteken. Of Van Crooij ook het bekerduel dinsdag gaat missen is niet zeker. Woordvoerder Stijn Vullings van VVV kon daar vrijdag nog niets over zeggen.

In deel 1 van het tweeluik zullen dus zeker vier spelers ontbreken, maar daar staat ook goed nieuws tegenover. Kristopher Da Graca – die tegen AZ afgelopen weekeinde nog op de bank moest starten vanwege een liesblessure – kan spelen en ook Roy Gelmi is voldoende hersteld van een onderbeenblessure om deel uit te kunnen maken van de wedstrijdselectie. Ook Arjan Swinkels is inzetbaar, net als Guus Hupperts en Lukas Schmitz. Met name Hupperts is er lang uit geweest met een aanhechtingsprobleem in de buikstreek.

Geen garantie op succes

Eind januari won VVV nog thuis van Vitesse met 4-1, maar die zege biedt volgens VVV-trainer Hans de Koning op de website van de club geen enkele garantie op succes. ,,We weten hoe we ze moeten bestrijden, maar het zal niet zo gemakkelijk gaan als de vorige keer.”

VVV (vermoedelijke opstelling): Kirschbaum; Schäfer, Da Graca, Gelmi, Pachonik; C. Donis, Post, Shabani; Hunte, Giakoumakis, Machach.

Bron: De Limburger / Foto's: SV

Hoofdsponsor: