13 maart 2018 In de media

Vyacheslav Karavaev: de gretige aanwinst van Vitesse

Vyacheslav Karavaev werd deze winter door Vitesse overgenomen van Sparta Praag. De 22-jarige rechtsback heeft het nu al naar zijn zin in Nederland.”
Het is hier super. Alle mensen helpen me bij het wennen aan deze stad. De taal is heel anders en het eten bijvoorbeeld ook", vertelde Karavaev met een glimlach aan Goal. "Ik heb ook een tijd in Praag gezeten, dus ik ben het gewend om me wat aan te moeten passen. Ik heb nog geen problemen ervaren in Nederland."

Spelen tegen Ajax was 'bijzonder'

Veel voetballers in Oost-Europa lijken te dromen van een loopbaan in het westelijke gedeelte van het continent. Zo ook Karavaev, die op welke manier dan ook aan spelen toe wil komen. "Het voetballen hier in Arnhem is gewoon leuk, omdat ik al lang in Europa wilde voetballen. Ik kan aan de linker- en rechterkant spelen. Op links vind ik het wel wat moeilijker en stroever, maar ook dat gaat steeds beter."

Zodra het over zijn kwaliteiten ging, was "ik houd natuurlijk veel van aanvallen" het eerste wat de geboren Moskoviet zei. "Voor een verdediger ben ik vrij aanvallend ingesteld. In wedstrijden als tegen Ajax (3-2) laat ik me toch wat meer zakken, om een resultaat over de streep te trekken. Over het algemeen doe ik toch wel mijn best om veel mee naar voren te gaan."

Via CSKA Moskou II, Dukla Praag, FK Jablonec en Sparta Praag belandde Karavaev bij Vitesse. Daar maakte hij onder andere al minuten tegen FC Utrecht, Feyenoord en Ajax. De wedstrijd tegen laatstgenoemde bleef hem dus goed bij. Hij mocht een helft meedoen tegen de Amsterdammers.

"Het was bijzonder en ik ken ook veel van de spelers waar we tegen hebben gespeeld. In de hele wereld is Ajax denk ik bekend, ook omdat ze het zo goed hebben gedaan in Europa. Die ervaring was voor mij fantastisch en de support die we van de fans kregen was geweldig."

"Elke dag werken voor de top"

Waar de lat ligt voor de Rus, daar heeft hij nog niet echt over nagedacht. "Op dit moment wil ik mijn uiterste best doen bij Vitesse. Natuurlijk wil je uiteindelijk bij een topclub spelen, ook in Nederland. Daarom ben ik ook bij Vitesse gekomen, zodat ik het team nu kan helpen zo veel mogelijk te winnen en te bereiken."

Om die top te bereiken is de rechtsback voor veel bereid. "Ik wil elke dag werken en trainen, zodat ik steeds beter word. Ik wil hier voor de basis gaan strijden, maar dat ligt natuurlijk ook aan de trainer. De concurrentie is ook normaal, dat hoort bij de sport."

Karavaev gaat bij de Arnhemmers vooral de strijd aan met Fankaty Dabo, die gehuurd is van Chelsea, maar ook met linksbacks als Alexander Büttner en Lassana Faye. "Het zijn allemaal goede verdedigers en wij hebben allemaal een goede relatie en zijn vrienden van elkaar. In de sport is het normaal dat niet iedereen kan spelen", besloot Karavaev.
 

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: