6 september 2021 In de media

Waar zijn ze nu? De spelers van Vitesse die in 2017 voor het laatste Europees speelden

Lazio Roma – Vitesse 1 -1
groepsfase Europa League
Rome

In 2017 speelde Vitesse voor het laatst op een Europees toernooi. De Arnhemmers hadden zich gekwalificeerd voor de groepsfases van de Europa League waar Zulte Waregem, Lazio Roma en OGC Nice de zware tegenstanders waren. Vitesse won één keer van OGC Nice en speelde gelijk tegen Lazio Roma, maar het mocht niet baten. De Arnhemmers werden uitgeschakeld. Waar zijn de hoofdrolspelers van toen nu?

DOELMAN: REMKO PASVEER

Remko Pasveer was pas net overgekomen van PSV, maar was meteen een cruciale speler voor de Arnhemmers. De goalie speelde alle wedstrijden in de Europa League, maar kon uitschakeling ook niet voorkomen. Na nog een aantal jaar Vitesse is de 37-jarige routinier nu reserve-doelman bij Ajax.

LINKSBACK: ALEXANDER BÜTTNER

De terugkeer van Alexander Büttner in Arnhem werd groots aangekondigd, maar een echte sleutelspeler kon de linksback in 2017 niet worden. Toch stond hij in de basis bij Vitesse en was hij de eerste keus in de Europa League. Na een kort Amerikaans avontuur en een clubloze periode is de jeugdinternational nu bij RKC Waalwijk beland.

CENTRUMVERDEDIGER: MATT MIAZGA

Matt Miazga gaat al zijn gehele carrière door het leven als de eeuwige huurling. Ook bij Vitesse werd de Amerikaan tijdelijk gestald. Inmiddels is de 22-jarige international verhuurd aan Deportivo Alavés en heeft hij zijn potentie niet volledig waar kunnen maken na periodes bij Anderlecht en Reading.

CENTRUMVERDEDIGER: GURAM KASHIA

Na zeven jaar Vitesse had Guram Kashia het dan eindelijk voor elkaar gekregen: een eindtoernooi met Vitesse. De Georgiër speelde nog eens een jaar in de Gelredome alvorens hij voor een Amerikaans avontuur koos. Deze zomer verkaste de 34-jarige Kashia naar het Slowaakse Slovan Bratislava, waar hij wederom een basisplaats heeft.

RECHTSBACK: FANKATY DABO

Net als Miazga werd Fankaty Dabo door Vitesse gehuurd van Chelsea en de Engelsman liet al snel een uitstekende indruk achter. Die goede start kon de rechtsback vervolgens geen gevolg geven in de rest van zijn carrière. Dabo verdween weer bij Vitesse en keerde later terug in de Eredivisie bij Sparta. Inmiddels staat hij in de basis bij Coventry City uit de Championship.

MIDDENVELD: THULANI SERERO

Tussen 2017 en 2019 was Thulani Serero een stille, maar belangrijke kracht op het middenveld van Vitesse. Serero was dan ook basisspeler bij Vitesse in de Europa League alvorens hij twee jaar later naar de woestijn zou vertrekken. De Zuid-Afrikaan staat nog altijd onder contract bij het Al-Jazira van Marcel Keizer.

MIDDENVELD: THOMAS BRUNS

In 2017 was Thomas Bruns nog een basisspeler bij de Arnhemmers. Bruns scoorde zelfs in de Europa League tegen Zulte Waregem. Het duurde echter niet lang voordat de middenvelder overbodig werd bij Vitesse. Na uitleenbeurten aan FC Groningen, PEC Zwolle en VVV-Venlo is de rechtspoot nu maar vertrokken naar het tweede niveau van Turkije, waar hij voor Adanaspor speelt.

MIDDENVELD: MASON MOUNT

Bij Vitesse zagen ze in 2017 al de potentie van Mason Mount. De Engelsman schitterde in Arnhem, maar de vrees dat hij opgeslokt zou raken door het grote huurlingenlegioen van Chelsea was groot. Toch kreeg het supertalent het voor elkaar om de eerste selectie van de club uit Londen te bereiken. Inmiddels is Mount Champions League-winnaar en 21-voudig international op zijn 22e.

LINKSBUITEN: BRYAN LINSSEN

Bryan Linssen was met zijn doelpunten de belangrijkste speler voor Vitesse in Europa. De aanvaller scoorde zelfs tweemaal tegen Lazio Roma. De aanvaller bleef een vertrouwd gezicht in Arnhem alvorens zijn vertrek naar Feyenoord, waar hij wederom belangrijk is.

SPITS: TIM MATAVZ

Bij Vitesse keerde Matavz in 2017 terug in Nederland. Voor de Arnhemmers was de spits gelijk een uitstekende aanwinst. De Sloveen pakte elk seizoen zijn doelpuntjes mee voordat hij in 2020 vertrok. Matavz koos kort voor de woestijn, maar is inmiddels actief voor Bursaspor op het tweede niveau van Turkije.

RECHTSBUITEN: MILOT RASHICA

Milot Rashica ontpopte zich in Arnhem tot een echte smaakmaker. Het was dan ook geen wonder dat Werder Bremen maar liefst acht miljoen euro voor de Kosovaar betaalde. Na de Bundesliga probeert Rashica het nu in de Premier League met een basisplaats bij Norwich City.

Lazio Roma – Vitesse 1 -1
groepsfase Europa League
Rome

Bron: Elf / Foto's: SV

Hoofdsponsor: