21 december 2014 In de media

Wallace kijkt vooruit, maar niet te ver: ‘Eerst Vitesse’

Deelnemen aan de Olympische Spelen. Dat is waar Wallace van droomt. De Braziliaan hoopt met zijn prestaties in de Eredivisie in beeld te komen voor het Olympische voetbalelftal.[
Chelsea verhuurt hem dit seizoen aan Vitesse. De 20-jarige Wallace blijft bescheiden als hem wordt gevraagd naar zijn Olympische droom. "Ik kijk niet te ver vooruit. Dit seizoen draait alles om Vitesse. Hier wil ik belangrijk zijn en met de club goede resultaten behalen. Door zelf goed te presteren heb ik een kans om bij de selectie te komen voor de Olympische Spelen van 2016 in eigen land. Dat zou geweldig zijn. Alleen door hard te trainen, te luisteren en mezelf te blijven, is dat doel te bereiken."

Medio 2013 maakte de rechtsback de overstap van Brazilië naar Londen. Bedenktijd had Wallace destijds niet nodig. "Europa is de droom voor iedereen. Nu kreeg ik echt de kans om in Europa te voetballen. Het afscheid van mijn familie, mijn vriendin en vrienden was zwaar, maar ik wist dat ik een beetje moest lijden om mijn doel te bereiken en op lange termijn het succes te kunnen vieren."

Het ontbreken van een werkvergunning bezorgde Wallace een huurtransfer naar Internazionale. In de Serie A had de verdediger het zwaar. "Italië heeft mij mentaal en tactisch beter gemaakt. Als mens en als voetballer. Alles wat ik op dat gebied geleerd heb in Milaan kan ik hier bij Vitesse in de praktijk brengen. Ik ben nu twintig jaar, nog steeds jong, maar wel een leeftijd waarop je wilt spelen."

Elf / Foto’s SV