10 april 2015 In de media

UPDATE: Wallace traint weer mee met de selectie

Wallace maakt zaterdag geen deel uit van de wedstrijdselectie van Vitesse voor het duel met Excelsior in Rotterdam.
De Braziliaanse verdediger is afgelopen nacht aangehouden in het centrum van Arnhem op verdenking van een strafbaar feit.

Op basis van het feit dat hij binnen 48 uur voor een wedstrijd in het uitgaansleven verkeerde heeft de leiding van Vitesse meteen besloten Wallace zaterdag buiten de ploeg te houden en hem de maximale geldboete op te leggen.

In afwachting van meer feiten over de aanhouding en de aard van de verdenking doet Vitesse geen nadere mededelingen.


UPDATE: Wallace vrij en niet vervolgd

Vitesse-speler Wallace is vanmiddag door de politie vrijgelaten met de mededeling dat hij niet zal worden vervolgd. Afgelopen nacht werd hij in het centrum van Arnhem gearresteerd op verdenking van een strafbaar feit. Er is geen aangifte gedaan en om die reden ziet het Openbaar Ministerie af van ambtshalve vervolging. Het onderzoek is hiermee afgesloten.

Vitesse spreekt op korte termijn met Wallace om zijn kant van het verhaal te horen. De maatregel die vanochtend aan hem werd opgelegd door de club, verwijdering uit de selectie voor de wedstrijd tegen Excelsior en de maximale geldboete vanwege een overtreding van de gedragscode voor selectiespelers, blijft gehandhaafd.


UPDATE: Wallace traint weer mee met de selectie

Wallace heeft maandag weer getraind met de selectie van Vitesse. Dat gebeurde nadat hij gesprekken heeft gehad met technisch directeur Mo Allach en hoofdtrainer Peter Bosz. Zij hebben het verhaal van de verdediger aangehoord naar aanleiding van zijn aanhouding afgelopen vrijdagochtend.

Vandaag is Wallace weer aangesloten bij de selectie van Vitesse en heeft hij de ochtendtraining meegemaakt. De speler maakt vanavond geen deel uit van de wedstrijdselectie van Jong Vitesse, die in Heerenveen kampioen kunnen worden.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: