22 juli 2016 In de media

Wedstrijd PSV vs WBA in Gelredome afgelast door burgemeester

De wedstrijd PSV- West Bromwich Albion, morgen 23 juli 2016, is op last van de burgemeester van gemeente Arnhem afgelast.
De gemeente Arnhem meldt dat uit informatie van de Politie is gebleken dat tientallen PSV-supporters, waaronder leden van de harde kern, voornemens waren om 's middags naar de Arnhemse binnenstad te komen om daar met andere supporters op de vuist te gaan. Dit is voor de gemeente Arnhem een onacceptabele situatie. Het gaat om een vriendschappelijke wedstrijd waarbij het treffen van supportersgroepen absoluut geen pas heeft. Nu de wedstrijd is afgelast worden er geen PSV-supporters verwacht en worden deze dan ook uit het centrum van Arnhem geweerd.

Nicholas MacGowan von Holstein, algemeen directeur van organisator MatchIQ: “We zijn extreem teleurgesteld over deze ontwikkeling, in het bijzonder voor alle fans, maar ook voor PSV. We zijn hard aan het werk om een oplossing te vinden, zodat we een mooie laatste dag hebben van de FOX Sports Cup."

Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV: “Voor ons is de grens bereikt. We worden nu voor de derde keer onaangenaam verrast door dit soort geluiden. Het heeft nu dus ook daadwerkelijk gevolgen voor de sportieve kant van het verhaal. We kunnen nu een oefenwedstrijd die we heel graag willen spelen, die heel goed past in onze voorbereiding, niet spelen. Wij weten niet welke mensen deze ellende aanrichten maar willen ontzettend graag hun identiteit achterhalen. We tolereren dit namelijk niet.”

Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse: “Het is ontzettend jammer dat deze wedstrijd op een mooi vriendschappelijk toernooi moet worden afgelast. Wij zijn zeer teleurgesteld dat slechts een aantal supporters ervoor zorgen dat deze maatregelen moeten worden genomen.”

De wedstrijd Vitesse vs FC Porto zal morgen wel gewoon doorgaan. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 15.30 uur.

De organisator van de FOX Sports Cup, MatchIQ, zal op korte termijn meer informatie geven over de gekochte kaarten.

 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: