3 oktober 2010 In de media

Wedstrijden Vitesse live op Keizerstad FM

Vitesse-Willem II is vrijdag integraal te beluisteren op Keizerstad FM, dit seizoen één van de mediapartners van Vitesse. Keizerstad FM verzorgt de uitzendingen van VitesseLive, een drie uur durend programma rond de duels van Vitesse, met als belangrijkste onderdeel een integraal wedstrijdverslag.

“Voor Keizerstad FM is dat weliswaar een breuk met de reguliere programmering, maar tegelijkertijd ook een enorme uitdaging,” aldus Eelco Walraven, die het project namens Keizerstad FM coördineert. “Luisteraars van Keizerstad FM verwachten muziek, maar horen nu ineens drie uur voetbal. De eerste reacties uit Arnhem en omgeving zijn echter zeer positief.”

De basis voor de samenwerking tussen Vitesse en Keizerstad FM is ontstaan tijdens de voorbereiding op de open dag van vorig seizoen. “Vanaf dat moment is er intensiever contact geweest en medio juli is alles heel concreet geworden. Samen met Vincent Janssen, Xander Schoemaker en Daniel Wouda - zij waren al bij eerdere edities van VitesseLive betrokken - zijn we toen begonnen. Inmiddels zijn we met een man of tien, allemaal vrijwilligers met een geel-zwart radio-hart.”

Studio in GelreDome
De afgelopen wedstrijden zijn gebruikt om het programma vorm te geven. Bij thuiswedstrijden komt VitesseLive volledig uit stadion GelreDome, waar elke wedstrijd een kleine studio ingericht wordt. “Daar ontvangen we onze gasten en vertelt trainer Theo Bos de opstelling. Vanzelfsprekend kijken we met onze gasten ook terug op de wedstrijd.”

Tijdens uitwedstrijden van Vitesse komt VitesseLive uit de studio van Keizerstad FM in Elst. “Ook die uitzendingen zijn uniek: de volledige 90 minuten voetbal uit bijvoorbeeld Eindhoven, Groningen, of Kerkrade, zo thuis in de huiskamer en dat zonder onderbrekingen van reclame, muziek of andere wedstrijdverslagen. Bovendien geven we kaarten weg voor de volgende thuiswedstrijd van Vitesse.”

Amateurvoetbal
Na de winterstop staat tijdens de uitzendingen ook een amateurclub uit de regio in de schijnwerpers, dit omdat zowel Vitesse als Keizerstad FM hun band met de directe omgeving van Arnhem willen benadrukken.

Vrijdagavond vanaf 20.00 uur is het duel Vitesse-Willem II live te volgen in de ether, online en op de mobiele telefoon. Presentatie: Maarten Stultjens en verslag: Vincent Janssen en Xander Schoemaker.

Keizerstad FM is te ontvangen via de ether op FM 95.5. Kijk voor de lokale kabelfrequenties op www.keizerstad.nl. Ook via de mobiele telefoon is Vitesse Live te beluisteren (www.vitesselive.nl en klik op aac-stream). Op deze site en op de officiële clubsite (www.vitesse.nl), zijn de interviews te beluisteren die door VitesseLive zijn afgenomen.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: