9 augustus 2014 In de media

Wedstrijdselectie Ajax voor duel met Vitesse

Frank de Boer heeft zijn wedstrijdselectie voor de eerste competitiewedstrijd van 2014-2015 bekendgemaakt.
Vrijdag was al bekend dat de WK-gangers Jasper Cillessen, Daley Blind en Joël Veltman zich bij de geselecteerde achttien Ajacieden zouden bevinden. Ook Nick Viergever maakt deel uit van de wedstrijdselectie.
Viergever viel zondag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PEC Zwolle (1-0-verlies) nog geblesseerd uit met een kniewond. De middenvelder/verdediger is voldoende hersteld.

Cillessen en Veltman begonnen maandag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, Blind meldde zich enkele dagen eerder, vrijdag 1 augustus, voor het eerst weer op de Toekomst. Het drietal stroomde later in vanwege de deelname aan het WK voetbal. Met Oranje veroverden ze een prachtige derde plaats in Brazilië. Ten opzichte van het keurkorps voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle zijn Lerin Duarte, Kenny Tete en doelman Peter Leeuwenburgh buiten de wedstrijdselectie gelaten.

Ook Richairo Zivkovic (17) maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie van Ajax voor het duel van zondag met Vitesse. De van FC Groningen overgenomen spits moest vorige week tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal (1-0 verlies tegen PEC Zwolle) ook al vanaf de zijlijn toekijken.

Ajax – Vitesse wordt zondag vanaf 14:30 uur in de Amsterdam ArenA gespeeld.

De wedstrijdselectie voor de eerste competitiewedstrijd van 2014-2015 tegen Vitesse:

Kenneth Vermeer
Joël Veltman
Niklas Moisander
Nicolai Boilesen
Mike van der Hoorn
Kolbeinn Sigthórsson
Davy Klaassen
Ricardo Kishna
Lucas Andersen
Daley Blind
Arek Milik
Lasse Schöne
Anwar El Ghazi
Jasper Cillessen
Stefano Denswil
Thulani Serero
Nick Viergever
Ruben Ligeon
 

Ajax / Foto’s SV

Hoofdsponsor: