5 januari 2010 In de media

Wedstrijdshirts seizoen 2010/2011 zijn bekend!

Supporters kiezen nieuwe Klupp wedstrijdshirts

Vanaf 20 november konden leden van Het Hertogdom, de interactieve omgeving van vitesse.nl, stemmen op de ontwerpen voor de nieuwe thuis- en uitshirts van Vitesse voor het seizoen 2010/2011. Op donderdag 24 december sloot de ‘stembus’ en werden de stemmen geteld. In vijf weken tijd hebben ongeveer 1000 supporters hun stem uitgebracht op de ontwerpen van het thuis- en uitshirt.

Bij de ontwerpen van het thuistenue is vastgehouden aan het traditionele gele shirt met zwarte banen op de voorkant en mouwen. Het rugnummer komt in een zwart vlak te staan. Het eerste ontwerp was bij het merendeel van de stemmers het populairst. Met 68.38% van de stemmen was het eerste shirt met ruime voorsprong de winnaar. Het tweede ontwerp, met zwarte mouwen, kreeg 13.97% en het derde ontwerp, met gele mouwen, ontving 17.65% van de stemmen.

De stemmen op het nieuwe uitshirt waren meer verdeeld, mogelijk omdat de ontwerpen meer van elkaar afwijken. Vast stond was dat het shirt zwart werd en de kleuren van Arnhem, wit-blauw, in het shirt terug zouden komen. Met 54.62% van de stemmen viel de voorkeur hierbij op een zwart shirt met een verticale wit-blauwe baan. De andere shirts waren zwart met een diagonale baan en zwart met een horizontale baan op de borst. Het shirt met de diagonale baan kreeg 35.29% van de stemmen. Het ontwerp met de horizontale baan kreeg maar 10.08% van de stemmen.

Vitesse-trainer Theo Bos vindt het belangrijk dat supporters een stem hebben gehad in de totstandkoming van de nieuwe tenues. “Voor supporters was het belangrijk om te stemmen. Want zij zijn degene die het hele seizoen tegen de shirts aan moeten kijken”.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: