8 juli 2011 In de media

Weergaloos Vitesse-doelwit maakt induk op Copa

Costa Rica heeft donderdagavond lokale tijd haar tweede groepswedstrijd op de Copa América in winst omgezet.
Het team van Ricardo La Volpe was met 2-0 te sterk voor Bolivia, dat het duel met negen man eindigde. Door de overwinning van Costa Rica staat gastland Argentinië derde in Groep A. In de laatste groepswedstrijd staan Costa Rica en het matig presterende Argentinië tegenover elkaar.

Josue Martinez was in de eerste helft dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal bij de tweede paal werd tijdig gekeerd. Diego Madrigal liet eerder in de wedstrijd al na om de score voor de Midden-Amerikanen te openen. Joel Campbell, een van de spelers die Vitesse op de Copa América volgt, was zonder twijfel de beste man aan de kant van Costa Rica, dat het eerste duel met Colombia nipt met 1-0 verloor.

In het laatste half uur trok Costa Rica het duel naar zich toe. Een inzet van Heiner Mora werd half gekeerd door Carlos Arias, maar de rebound was voor Martinez. Het duel bleef lange tijd spannend. Campbell trof uit een vrije trap de lat, Alen Guevara miste een strafschop namens Costa Rica en een doelpunt van Mora werd afgekeurd wegens buitenspel. Na de uitsluitingen van Ronald Rivero en Walter Flores maakte aanvaller Campbell de 2-0. Daarvoor had landgenoot David Guzman de paal geraakt.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: