6 januari 2017 In de media

Weg vrij voor Alexander Büttner

De transfer van Kosuke Ota naar FC Tokyo maakt geld en de gewenste ruimte vrij om Alexander Büttner vast te leggen.
De linksback zet waarschijnlijk snel zijn handtekening onder een 2,5 jarig contract welke hem tot de zomer van 2019 aan Vitesse bindt.

Alexander Büttner kwam op 16-jarige leeftijd naar de jeugdacademie van Vitesse. Daar speelde hij bij de A-junioren.

In het seizoen 2007/2008 werd hij voor het eerst opgenomen in de selectie van Vitesse. Op 15 maart 2008 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van de Arnhemmers.

In de voorbereiding op het seizoen 2012/13 leek Büttner te vertrekken bij Vitesse. Een transfer naar Southampton FC ketste echter op het laatste moment af. In augustus 2012 werd bekend dat Manchester United zich gemeld had voor de linksback en hij tekende hij vervolgens voor vijf jaar bij de Mancunians.

Alexander Büttner speelde 107 duels voor de selectie van Vitesse en scoorde 10 goals.

Büttner maakte zijn debuut voor Manchester United op zaterdag 15 september 2012, toen hij in basis begon in de competitiewedstrijd tegen Wigan Athletic. Büttner beleefde een droomdebuut: hij gaf de assist voor de 2-0 en scoorde zelf de 3-0. United won het duel uiteindelijk met 4-0. In zijn eerste seizoen in Manchester werd hij landskampioen met zijn club.

In juni 2014 vertrok Büttner naar het Russische Dinamo Moskou waar hij 24 wedstrijden zou spelen. Op 1 februari 2016 werd hij tot het seizoeneinde verhuurde aan RSC Anderlecht.

Recent heeft hij zijn contact bij Dinamo Moskou laten ontbinden. Dat maakte de weg vrij voor terugkomst naar de Nederlandse Eredivisie. Vitesse werd snel concreet en de speler maakte bekend graag terug te willen keren naar Arnhem. Het wachten is op de officiële aankondiging van Vitesse.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: