6 juli 2018 In de media

Wegen van Edwin Petersen en Vitesse scheiden

Vitesse en Hoofd Vitesse Voetbal Academie Edwin Petersen gaan uit elkaar. Ten grondslag aan deze beslissing ligt een verschil van inzicht in het te voeren beleid voor de voetbalacademie. Petersen stond de afgelopen twee seizoenen aan het roer bij de voetbalacademie.
Petersen: “Natuurlijk is het jammer als blijkt dat de visies niet meer overeen komen. Gelukkig laat ik bij Vitesse een voetbalacademie achter die wederom door de KNVB gecertificeerd is als internationale voetbalacademie. Ook hebben afgelopen seizoen vier spelers uit de voetbalacademie hun debuut gemaakt in het eerste elftal en hebben veel jeugdspelers bij nationale elftallen gezeten. Ik vertrek daarom met opgeheven hoofd en kijk uit naar volgende uitdagingen.”

Technisch directeur Marc van Hintum: “Het is altijd vervelend als je afscheid moet nemen van bevlogen collega’s. We willen met onze voetbalacademie toonaangevend zijn in Nederland. De academie staat op dit moment al heel aardig, maar we hopen met nieuw elan een iets andere koers te gaan varen. We willen Edwin bedanken voor zijn enorme toewijding en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.”

Op dit moment wordt zorgvuldig gekeken naar een nieuwe Hoofd Vitesse Voetbal Academie. Tot die tijd kunnen vragen gesteld worden aan de coördinatoren van Jong Vitesse en O19 (Joseph Oosting), O17 en O16 (Kevin Moeliker), de middenbouw (Richard van der Lee) en onderbouw (Bart van Rooijen).

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: