9 augustus 2012 In de media

Wereldster in Oosterbeek

Samuel Eto’o, spits van FC Anzji en met een week(!)salaris van een slordige 285.000 euro de best betaalde voetballer ter wereld, slentert op zijn gemak over de oprijlaan van het Bilderberg Hotel in Oosterbeek.
Eto’o, trainer Guus Hiddink en de rest van de miljoenenploeg uit Dagestan, arriveerden gistermiddag in twee touringcars en drie bestelbusjes zestig man sterk in Nederland voor de Europa League-wed­strijd tegen Vitesse, vanavond om acht uur in GelreDome.

Anzhi woensdagavond tijdens de training in GelreDome


Sterren FC Anzji arriveren geruisloos in Oosterbeek voor duel met Vitesse

Geruisloos en in recordtijd. Zo arriveren de miljoenenvoetballers van FC Anzji uit Dagestan deze woensdagmid­dag in het luxe Bilderberg Hotel in Oosterbeek. Vanavond treden ze in Arnhem in stadion GelreDome aan tegen Vitesse.

Onder toeziend oog van een ver­baasd stelletje op het terras stop­pen twee touringcars van Munck­hof Reizen bij het hotel. Twee een­voudige witte bussen – van die bus­sen waar groep 5 mee op school­reisje gaat naar, pakweg, het Land van Jan Klaassen.

Dit keer echter geen basisschool­leerlingen onder de banken, maar de dure benen van de selectie van FC Anzji, de ploeg waartegen Vi­tesse moet zien te overleven in de Europa League. Maar waar groep 5 nog kan rekenen op een ontvangst­comité van ouders, is het bij de Bil­derberg uitgestorven.

Gehuld in geel en paars ( voorma­lig Vitesse- sponsor Nuon zou er ja­loers van worden) schieten de voetballers de touringcar uit en het hotel in. De ster van het team, aanvaller Samuel Eto’o (voorheen Inter en FC Barcelona), verlaat de bus als een van de laatsten.

De Kameroenees houdt niet van camera’s. Eenmaal binnen spurt hij meteen de trap. Eto’o lijkt al be­gonnen met de warming-up. Of hij wil poseren? Geen denken aan, zegt hij, om later op de dag toch even de tijd te nemen voor een ontspannen plaatje.

Ook vanavond in GelreDome zijn de ogen gericht op de ster van FC Anzji. Vitesse rekent op circa 13.500 toeschouwers, net als bij het duel tegen Lokomotiv Plovdiv.

Gisteren stond de teller op zo’n 10.000. De Arnhemse club hoopt dat zich vandaag bij de stadionkas­sa nog een paar duizend mensen melden. En dat mogen best fans zijn van Samuel Eto’o.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: