26 november 2013 In de media

Werk Makkelie zit erop met afronden rapport

In Deventer gaat zijn naam bij supporters nog steeds over de lippen. Scheidsrechter Danny Makkelie gold zaterdag bij fans, voetballers en technische staf van Go Ahead Eagles als grote spelbederver in het thuisduel met koploper Vitesse (0-3).
Het optre­den van de arbiter was gisteren nog het gesprek van de dag.

Zelf heeft Makkelie de wedstrijd van zaterdag al achter zich gela­ten. Wat er verder gebeurt, kon hij niet zeggen. „Ik heb mijn rap­port opgemaakt en dan laat ik het verder aan de KNVB over”, zei de 30-jarige scheidsrechter.

De arbiter werd mikpunt van de fans van de Deventer ploeg nadat hij Vitesse in de eerste helft twee keer een strafschop had gegeven en Eagles-speler Deniz Türüç met rood van het veld had gestuurd. Toen er vervolgens een supporter het veld opliep en er vlak achter hem vuurwerk afging, legde Mak­kelie de wedstrijd tijdelijk stil.

De scheidsrechter uit Dordrecht, die van 2000 tot 2010 werkzaam was bij de regiopolitie Zuid-Hol­land- Zuid, liet meteen na afloop al weten dat hij niet naar stadion de Adelaarshorst was afgereisd om het publiek te plezieren. Hij was er om de spelregels toe te pas­sen. „Ik had zelf liever ook geen strafschop én een rode kaart uitge­deeld, maar ik verzin de regels niet. Ik ben er ook niet om te mar­chanderen.”

Makkelie had meer moeite met de spreekkoren, die vooral in de eerste helft dreigend van toon wa­ren. „Ik snap dat supporters mee­leven met hun club, dat is ook hartstikke goed, maar ook tijdens die emoties moet er respect zijn. Gelukkig kan ik me er goed voor afsluiten, al krijg je veel mee.”

Hij gaf Go Ahead niet de schuld voor de wanordelijkheden. „Er is omgeroepen dat de aanhang zich moest gedragen en ook de voorzit­ter heeft de fans toegesproken. Zij treffen geen blaam. Het zijn de supporters die het hier doen.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: