30 mei 2016 In de media

Werkstraffen voor 4 relschoppers Korenmarkt Vitesse-Southampton

Werkstraffen van 20 tot 140 uur. Dat kregen 4 mannen vandaag door de Arnhemse politierechter opgelegd voor hun aandeel in de rellen voorafgaande aan de wedstrijd Vitesse-Southampton, augustus vorig jaar.
De zwaarste straf is voor een 33-jarige Arnhemmer voor een poging tot zware mishandeling. De man sloeg met een barkruk iemand op het hoofd van waarschijnlijk een Engelse Southampton-supporter. Volgens de advocaat zette zijn cliënt de barkruk slechts neer. De officier van Justitie vond het eigenlijk een poging tot doodslag.

Zoektocht naar slachtoffer in Southampton

Maar omdat het slachtoffer niet meer te achterhalen is, ondanks een zoektocht door de politie in Southampton, en omdat er geen aangifte van het slachtoffer is, bleef het bij een poging tot zware mishandeling. De rechter ging niet helemaal mee in de strafeis: zes maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk en twee jaar proeftijd. De rechter legde de man 140 werkstraf op, twee maanden cel voorwaardelijk en twee jaar proeftijd. De rechter liet meewegen dat de man een baan heeft.

De drie andere kregen werkstraffen van respectievelijk 60 uur voor het gooien met terrasstoelen, 50 uur voor duwen en trekken, en 20 uur voor het bedreigen van een politieagent. Eén verdachte is niet op komen dagen.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: