15 november 2011 In de media

Werkstraffen na rellen NEC-Vitesse

De politierechter in Arnhem heeft dinsdag werkstraffen en voorwaardelijke gevangenisstraffen oplegd aan mensen die betrokken waren bij de grootschalige rellen na NEC-Vitesse.
Een 39-jarige Beuningenaar en een 21-jarige Nijmegenaar werden veroordeeld tot 240 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke celstraf. Ze hebben volgens de rechter takken naar politiebusjes gegooid. Een 32-jarige man uit Nijmgen hoorde eenzelfde straf tegen zich uitspreken.

Een 18-jarige Nijmegenaar kreeg een werkstraf van 180 uur plus één maand voorwaardelijke gevangenisstraf, een 20-jarige Nijmegenaar die toegaf een Vitesse-bus met een paar takken te hebben bekogeld, werd veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur. Een 28-jarige Wijchenaar werd vrijgesproken.

De zes die gisteren voor de politierechter verschenen, werden al tijdens de rellen opgepakt. Er is snelrecht toegepast, waarbij het openbaar ministerie straffen eiste die wat hoger lagen dan gebruikelijk bij openlijke geweldpleging. Reden: het geweld was gericht tegen (politie)mensen in een publieke functie.

Inmiddels heeft de politie in totaal 28 verdachten opgepakt.


28 NEC-hooligans in de boeien

De Nijmeegse politie heeft sinds de Gelderse voetbalderby NEC-Vitesse van 16 oktober al 28 van de relschoppers gearresteerd die zich op de bewuste dag tegen de politie keerden. Op internet staan 14 foto’s van lieden die nog gezocht worden. Komende dinsdag zullen de eerste verdachten voor de politierechter verschijnen.

Deze groep heeft al een stadionverbod gekregen voor de komende 6 jaar, op laste van de KNVB, en tegelijk een omgevingsverbod voor het Goffertstadion van 2 jaar van de gemeente Nijmegen. De tweede groep verdachten komt 22 december voor de rechter.

De hooligans gingen na de wedstrijd de politie te lijf met stenen en stokken. Nadat de politie 25 foto’s van rellers op internet plaatste heeft een aantal van hen zichzelf gemeld. Maar vooral tips die via Meld Misdaad Anoniem binnenkwamen bleken vruchtbaar.

Gelderlander / Spits

Hoofdsponsor: