11 maart 2022 In de media

‘Wetten van topvoetbal’ breken Vitesse: ‘Weinig oog voor offensieve schoonheid’

Vitesse heeft zichzelf tekort gedaan tegen AS Roma (0-1). De ploeg van Thomas Letsch had kunnen stunten tegen de Italiaanse ploeg van José Mourinho, maar The Special One keerde op geheel eigen wijze met de zege op zak huiswaarts, concluderen de ochtendkranten.

‘Vitesse krijgt tegen AS Roma les in effectiviteit en de complimenten van Mourinho’, kopt De Gelderlander. ‘De uitgangspositie had een stuk gunstiger kunnen zijn voor Vitesse. Moeten zijn. Want wat kreeg de ploeg in de eerste helft een kansen.’ Loïs Openda kreeg voor een leeg doel de grootste kans van de wedstrijd, maar ook Toni Domgjoni had de Arnhemmers een gunst kunnen doen.[/caption]

‘Maar niemand had bij Vitesse het vizier op scherp staan. En zo kreeg het elftal te maken met de wetten van het topvoetbal.’ Dat is ook de conclusie van De Telegraaf. ‘Het is een Europese wet dat je de schaarse kansen moet benutten, omdat het je anders duur komt te staan en dat ervoer Vitesse. Op slag van rust werkte Sergio Oliveira de bal uit een afgeslagen hoekschop hoog in het doel.’

De Volkskrant is eveneens van mening dat Vitesse recht had op meer. In Rome wacht de ploeg van Letsch een zware kluif. Volgens de krant had Vitesse vroeg moeten toeslaan, want laat in de wedstrijd was het verzet gebroken. ‘Mourinho won op zijn Mourinho’s: zuinig, met weinig oog voor offensieve schoonheid.’