7 september 2019 In de media

Wie is Vitesse-aanwinst Nouha Dicko?

Op de valreep van de transferwindow versterkte Vitesse zich nog met aanvaller Nouha Dicko. Dicko komt over van Hull City en is een oude bekende van Vitesse-trainer Leonid Slutsky. Wie is deze aanvaller?
Jeugd

Dicko kwam ter wereld in Saint-Maurice, een stad in het noorden van Frankrijk. Het is een vruchtbare plaats voor voetballers, want ook Juventus-middenvelder Adrien Rabiot kwam er ter wereld. Saint-Maurice is een buitenwijk van hoofdstad Parijs en Dicko woonde dus al vanaf zijn geboorte in Frankrijk, maar zijn familie komt oorspronkelijk uit Mali. Dicko heeft dan ook enkele interlands voor het Afrikaanse land achter zijn naam staan.

Voetbal

Dicko begon op zijn zesde met voetbal voor een lokale club. Hij bleek over talent te bezitten, want op zijn dertiende maakte hij een opstap naar de profs van Créteil-Lusitanos. Ook daar behoorde Dicko tot de beteren, waarna hij weer een transfer maakte. Hij ging voetballen voor Strasbourg. In de het tweede elftal maakte hij veel indruk en in 2010 volgde zijn debuut in het eerste. Door gebrek aan financiële slagkracht moest Strasbourg de nodige spelers van de hand doen en Dicko was er daar één van.

Engeland

De Franse-Malinees trok de Noordzee over om zijn voetbalgeluk in Engeland te beproeven. Na een stage ondertekende Dicko een contract bij Wigan Athletic. Bij Wigan schopte hij het tot enkele wedstrijden in de Europa League en FA Cup, maar echt doorbreken lukte niet. Via uitleenbeurten bij Blackpool en een vaste periode Wolverhampton Wanderers kwam hij in de zomer van 2017 bij Hull City terecht. Bij Wolves en Hull City kende Dicko een goede periode en wist hij regelmatig het net te vinden. Zijn statistieken in de Championship: 160 wedstrijden, 34 doelpunten en vijftien assists.

Vitesse

Toch wist Vitesse hem op de laatste dag van de transfermarkt te huren. Hij kiest mede voor het bekende, want bij Hull City werkte Dicko samen met Vitesse-trainer Slutsky. Dicko op de site van zijn nieuwe club: “Nederland staat als voetballand goed bekend. Ik denk dat mijn speelstijl hier goed past. Ik kan niet wachten om aan te sluiten bij Vitesse en bij te dragen aan de successen die komen gaan.”

Elf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: