31 januari 2011 In de media

Wilfried Bony officieel Vitessenaar

De Ivoriaan Wilfried Bony mag zich sinds maandagavond Vitessenaar noemen. De spits die afkomstig is van Spartak Praag, doorliep de medische keuring met goed gevolg en tekende voor 3,5 jaar in Arnhem.


Bony traint dinsdag (14.30 uur) al mee met zijn nieuwe collega's.

Volgende week is Bony vanwege interlandverplichtingen niet beschikbaar voor Vitesse. Dan speelt hij met Ivoorkust tegen Frankrijk. Het is op dit moment niet duidelijk of Bony komende zondag al speelgerechtigd is.

"Ik voelde dat het tijd was voor de volgende uitdaging", zo verklaarde Bony zijn vertrek naar Vitesse. "Alles is maandag prima verlopen in Arnhem. Ik heb de trainer en de spelers nog niet kunnen spreken (selectie was vrij maandag, red.), maar voor dinsdag staat een training gepland en zal ik kennis met iedereen maken."

Wilfried Bony noemde het een moeilijke beslissing om Sparta Praag te verlaten: "Het was niet gemakkelijk aangezien deze club veel voor mij heeft betekend. Maar ik wist dat ik een stap verder wilde maken Na ruim drie jaar ein Praag voelde ik dat het tijd was voor de volgende uitdaging."

Bony kwam dit seizoen zes keer uit in Europees verband waarin hij vijf keer tot scoren kwam.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: