3 september 2012 In de media

Wilfried Bony stuurt aan op vertrek bij Vitesse

Wilfried Bony rekent op een snel vertrek bij Vitesse. De kans is aannemelijk dat de interna­tional van Ivoorkust zondag af­scheid heeft genomen van het Arn­hemse publiek met zijn winnende treffer tegen Feyenoord (1-0).
Bony gaat ervan uit dat hij naar Rusland vertrekt, waar de transfer­markt nog open is. Hij was zondag­middag na Vitesse-Feyenoord dui­delijk over zijn wensen.

„Ik wil weg bij Vitesse”, reageerde de 23-jarige spits, die bij Vitesse tot medio 2015 onder contract staat. „ Het is tijd voor de volgende stap. Ik kon een mooie transfer naar Aston Villa maken, maar dat ging jammer genoeg niet door”, zei Bony, wiens zaakwaarnemer vorige week woedend uithaalde naar Vitesse omdat de overstap van de spits naar Engeland geen groen licht kreeg van de Arnhem­se clubleiding.

„De kans op Engeland is nu voor­bij, maar ik heb goede hoop dat het nog gaat lukken”, zei Bony, die zijn zinnen heeft gezet op een overstap naar Rusland, waar de transfermarkt nog open is tot 21 september.

Of de belangstelling concreet ge­noeg is om Bony op korte termijn van Vitesse te verlossen, was zon­dagavond niet duidelijk. Bony werd al enkele malen in verband gebracht met Russische clubs, maar tot een transfer kwam het niet. „Ik denk dat ik bij een goed bod weg mag bij Vitesse”, stelde de spits, die dinsdag naar Ivoor­kust vertrekt vanwege interland­voetbal en pas medio volgende week terugkeert.

Bony werd in januari 2011 voor 4 miljoen euro gekocht van Sparta Praag. Vitesse-eigenaar Merab Jor­dania stelde onlangs dat Bony mag vertrekken, maar wel voor een be­paalde prijs. Bronnen van De Gel­derlander bevestigen dat Vitesse 12 miljoen euro wil hebben voor de spits, die tegen Feyenoord zijn tweede goal van het seizoen scoor­de. Vorig seizoen maakte hij er twaalf, en vijf in de play-offs.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: