5 maart 2010 In de media

Wiljan Pluim direct in de basis bij Vitesse

Wiljan Pluim keert zaterdagavond terug in de basisopstelling van Vitesse. De jongeling (21) is hersteld van zijn hamstringblessure en vormt tegen ADO Den Haag met Lasse Nilsson het Arnhemse aanvalsduo.
Ook Santi Kolk speelt tegen zijn oude club, maar dan als schaduwspits op 10. Twee spelers keren niet terug na het dubbele debacle tegen Ajax (kansloze 4-0) en AZ (lusteloze 0-3). Kevin van Diermen verliest zijn plaats in het centrum van de defensie aan Jeroen Drost en Nicky Hofs verdwijnt uit de ‘elf’ door de terugkeer van Pluim. Het meespelen van Dalibor Stevanovic is nog een vraagteken, de Sloveens international heeft last van zijn buikspier. Hofs en Alexander Büttner zijn in beeld als Stevanovic ADO niet haalt. Trainer Theo Bos mist Rogier Molhoek (enkel), Sinan Kaloglu (knie) en Onur Kaya (keelontsteking).

Bos zei vrijdag de kraker met Den Haag om een degradatieplaats (ADO staat 16e met 22 punten, Vitesse 15e met 23) met vertrouwen tegemoet te zien. "Het gaat om duels winnen, ik verwacht een opportunistisch Den Haag", aldus de trainer, die de wedstrijd niet als cruciaal beschouwt. "Er komen er nog acht."

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Drost, Jong-A-Pin; Claudemir, Greene, Kolk, Stevanovic; Pluim, Nilsson. Dalibor Stevanovic (krijgt hier geel tegen AZ) is een twijfelgeval voor ADO.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: