29 maart 2010 In de media

Wiljan Pluim en Calvin Jong-a-Pin in het supportershome

Man of the Match Piet Velthuizen vertrok na de wedstrijd tegen Willem II gelijk naar huis. En daar hadden alle Vitesse supporters begrip voor. Het was een enerverende en emotionele dag voor de Vitesse doelman.

’s Middags bracht hij zijn vader naar zijn laatste rustplaats, amper vijf uur later stond hij het doel van Vitesse te verdedigen. Hij keepte een foutloze wedstrijd en een belangrijk aandeel in de drie gewonnen punten.

Wiljam Pluim was blij met de 2-1 overwinning op Willem II. “Wij gingen slordig met de kansen om en hadden het eerder af moeten maken. Willem II kreeg twee kansen in de eerste helft en er vloog er gelijk een in. Dat is gewoon pech. Gelukkig scoorde Greene nog voor rust de 1-1 met een schitterende volley.
Ook na rust hadden wij het betere van het spel en dat werd uiteindelijk tot uitdrukking gebracht via een verdiende 2-1 en opnieuw een wereldgoal. Ik kopte de bal door op Santi Kolk en hij schoot hem diagonaal in. Eerder hadden wij al een penalty moeten hebben voor een 100% overtreding in de zestien op Hofs.”

Over zijn contractverlenging bij Vitesse was hij duidelijk. “Feyenoord werd niet concreet. Bovendien heb ik het erg naar mijn zin bij Vitesse. Ik heb voor zekerheid gekozen en daarom drie jaar bijgetekend.”

 Calvin Jong-a-Pin had vrijdag op de training een schop tegen zijn knie gekregen. “Maandag worden er foto’s gemaakt en dan weten wij meer. Ik kon absoluut niet spelen. Balen, maar het is niet anders. Vanaf de tribune moest ik mij verbijten. Vitesse was duidelijk de betere ploeg. De komende wedstrijden blijven belangrijk om ons te handhaven. Toch zie ik kansen tegen Feyenoord en Groningen.” Calvin voorspelde ambitieus zes punten uit deze twee duels.

Hij vertelde begrip te hebben voor een stuk onvrede bij een deel van de Vitessefans. “Uiteraard hadden wij ook hogere verwachtingen van dit seizoen. Het is alleen onterecht ons te verwijten dat wij geen inzet hebben. Wij willen er absoluut vol voor gaan, maar het is een combinatie van pech en onzekerheid. Toch gaan wij ons gewoon handhaven en ontlopen de nacompetitie.”

Shirtwinnaar was Jorden Hesse. Hij ging met Wiljan Pluim op de foto en liet zijn shirt door de Vitesse spits signeren.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: