6 maart 2010 In de media

Wiljan Pluim is al ‘onvervangbaar’

Wiljan Pluim – verwik­keld in contractbesprekingen met Vitesse – is nu al van onschatbare waarde voor de ploeg van trainer Theo Bos.

De 21-jarige lange aan­valler was drie weken uit de roula­tie met een hamstringblessure, maar start direct in de basis, zater­dagavond in het ‘degradatieduel’ te­gen ADO Den Haag.
„Hij is een speler die de bal bij zich kan houden. Daar ontbrak het de laatste wedstrijden bij ons aan”, erkende Bos, die het gebrek aan ritme van de telg uit de Arn­hemse Voetbalacademie op de koop toe neemt. „Hij heeft de hele week goed getraind en geen last meer. Je kunt inderdaad zeggen dat hij momenteel een belangrijke speler is voor ons”, aldus de trai­ner, op wiens voorspraak Pluim dit jaar bij Vitesse mocht blijven.

De terugkeer van Pluim is één van de spaarzame lichtpuntjes voor Bos, die met zijn toch al krappe se­lectie de ene na de andere tegen­slag te verwerken krijgt.
Basisspeler en routinier Rogier Molhoek herstelt momenteel bij het KNVB- sportcentrum in Zeist van een vervelende enkelblessure, die nog steeds niet over is. Ondui­delijk is of de aanvoerder dit sei­zoen nog in actie kan komen. Si­nan Kaloglu komt dat zeker niet, de Turkse spits gaat over een maand onder het mes en zal met een nieuwe kruisband zo rond de winterstop van volgend seizoen weer aansluiten.

Ook Onur Kaya is niet van de par­tij. De balvaste middenvelder – een van de weinige spelers in de mid­denlinie die niet met een vormcri­sis kampt – heeft een keelontste­king. Die tegenvallers weerhouden Bos er niet van in te grijpen.

Kevin van Diermen verliest zijn plaats in het centrum van de verde­diging aan Jeroen Drost en Nicky Hofs sneuvelt door de terugkeer van Pluim. Hofs komt met Alexan­der Büttner wel in beeld als Dali­bor Stevanovic ( buikspierklach­ten) niet op tijd fit is.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: