8 januari 2011 In de media

Wiljan Pluim maakt het seizoen af bij Roda JC

De aanvallende middenvelder wordt verhuurd door Vitesse. De Limburgers kunnen komende zomer besluiten om Pluim definitief in te lijven.


Hij stond al langer op het lijstje van die club. "Nu deze situatie zich heeft voorgedaan, hebben we meteen gehandeld", aldus Roda-directeur Martin van Geel tegen De Limburger.

Roda JC hoeft geen huur te betalen aan Vitesse en ook het salaris wordt door de Arnhemmers doorbetaald. "Hij kost ons dus niets", zegt Van Geel. "Als we hem na dit seizoen willen overnemen, zullen we mogelijk een beroep moeten doen op het spelersinvesteringsfonds. Maar met zijn leeftijd en zijn potentie is hij voor het spelersfonds een zeer interessante jongen."

Pluim heeft nog een contract tot medio 2013 bij Vitesse. Hij verlengde afgelopen seizoen, terwijl ook Feyenoord toen serieuze belangstelling had. Hij gaat zondag al met Roda op trainingskamp naar Malaga.


Roda JC Kerkrade huurt Wiljan Pluim voor de rest van seizoen van Vitesse

Roda JC Kerkrade heeft overeenstemming bereikt met Vitesse over het huren van Wiljan Pluim voor de rest van het seizoen, daarnaast heeft Roda JC een optie tot koop.

Wiljan Pluim is een 22-jarige aanvaller die de afgelopen twee seizoenen voor Vitesse heeft gespeeld. De geboren Zwollenaar speelde totnogtoe 36 competitieduels en scoorde daarin 5 keer.

Pluim zal zich per direct bij de selectie van Roda JC Kerkrade voegen en zal a.s. zondag met de selectie mee vertrekken op trainingskamp naar Malaga.

Elf / RodaJC

Hoofdsponsor: