12 maart 2010 In de media

Pluim ziet komst Makaay naar Vitesse wel zitten

‘Dat zou echt top zijn’ Wiljan Pluim tekende een driejarig contract met Vitesse, met het ge­loof dat de club ook volgend sei­zoen in de eredivisie actief is. De 21-jarige aanvaller, die voorkeur op 10 speelt, zou dan dolgraag in de rug van Roy Makaay spelen, zo liet hij gisteren bij zijn presentatie we­ten.

Makaay wil zijn loopbaan graag in Arnhem afsluiten. „ Natuurlijk zou ik graag met Makaay spelen, daar noem je iemand op. Dat zou echt top zijn", zei de 1,92 meter lange speler, die sinds oktober vorig jaar basisspeler is, maar pas vijftien duels eredivisie- ervaring heeft. Vitesses algemeen directeur Paul van der Kraan is verheugd met de keuze van het talent om niet al in een vroeg stadium te vertrekken naar Feyenoord (concrete aanbieding) of andere clubs ( belangstelling).

„Het is wel zo prettig als wij langer dan tien wedstrijden profiteren van zelf opgeleide spelers. Vorig jaar raakten we Nicky Kuiper kwijt na ongeveer net zo veel wedstrijden. Dat voelt nog steeds niet goed. Dat spelers hogerop willen, is logisch. Maar dan liever wel nadat ze een wedstrijd of honderd bij ons hebben gespeeld."

De Gelderlander

Hoofdsponsor: