9 augustus 2015 In de media

Willem II en Vitesse spelen gelijk: 1-1

Vitesse heeft het competitieseizoen 2015|2016 geopend met een puntendeling vs Willem II. Erik Falkenburg opende de score, Denys Oliinyk maakte de gelijkmaker, maar moest vlak voor tijd met rood van het veld.
Vitesse had seizoen 2015|2016 weergaloos kunnen openen door na twintig seconden de openingstreffer te maken. Vako stootte door tot in het zestienmetergebied, maar zijn pass op de vrijstaande Milot Rashica was net te zacht. Vitesse bleef aandringen en creëerde diverse mogelijkheden in het Koning Willem II-stadion. Een inzet van Vako strandde in de handen van doelman Kostas Lamprou, een afstandsschot van Lewis Baker ging over en ook mogelijkheden van Rashica (paal en voeten Lamprou) en Isaiah Brown troffen geen doel.

Willem II werd pas na een half uur voor het eerst gevaarlijk. De van FC Dordrecht overgekomen Funso Ojo schoot hard op doel, maar Eloy Room pakte de bal knap klemvast. Nadat Vitesse verschillende kansen niet wist te verzilveren creëerde de thuisploeg de laatste kans voor de rust, maar Room was attent en voorkwam een tegentreffer.

Het spel golfde in de tweede helft wat meer op en neer en er ontstond meer ruimte. Nadat Bruno Andrade net voorlangs schoot, vuurde Lesly de Sa in de 63e minuut een schot af dat op de kruising boven Room uiteen spatte. Het bleek een voorbode, want een minuut later was het wel raak. Falkenburg tikte na 64 minuten spelen een corner bij de tweede paal binnen: 1-0.

Vitesse antwoordde met een wissel (Brown uit, Nathan in) en een afstandsschot van Denys Oliinyk. Niet veel later wisselde Vitesse ook voor de tweede keer: Vako ging naar de kant en Danilo Pantic verving de technisch begaafde Georgiër. In de 74e minuut kwam Vitesse op gelijke hoogte. Rashica draaide handig weg bij zijn tegenstander en trok de bal voor. Bij de tweede paal was het Oliinyk die met een bekeken schot in de lange hoek de 1-1 op het scorebord schoot. In de slotfase moest doelpuntenmaker Denys Oliinyk met een rode kaart van het veld. Het veranderde niets meer aan de uitslag.

Volgende week speelt Vitesse op vrijdagavond 14 augustus een thuiswedstrijd. Het gepromoveerde Roda JC komt dan op bezoek in GelreDome, aanvang 20.00 uur. Voor deze wedstrijd geldt een vrije kaartverkoop. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 18,- euro (jeugd t/m zestien jaar vanaf 11,- euro). Kaarten zijn te koop in MijnVitesse (GelreDome), Vitesse.nl/online en bij TicketBox.