22 januari 2011 In de media

Willem II behaalt bevrijdende zege op teleurstellend Vitesse

Willem II heeft in haar twintigste wedstrijd in de Eredivisie de eerste zege van het seizoen geboekt.
In het Koning Williem II Stadion rekende de gedreven thuisploeg af met een teleurstellend spelend Vitesse, dat meermaals de mogelijkheden op de gelijkmaker in Tilburg liet liggen.De bezoekers uit Arnhem hadden een veldoverwicht in de eerste fase van het duel in Noord-Brabant. De gasten bedreigden het doel van de Tricolores, maar van een complete belegering was geen sprake. Alleen Niklas Pedersen mocht vrij inkoppen, na een vrije trap, maar de Deense spits miste.

Opeens zagen de 11,600 toeschouwers in Tilburg de openingstreffer van de achttienjarige aanvaller Rangelo Janga. Uit een corner kon de Willem II-aanvaller de bal langs Eloy Room brengen. De bezoekers zochten voor de rust naar de gelijkmaker, maar de formatie van trainer Albert Ferrer kreeg de bal niet langs Willem II-doelman Danny Verhulst.

In het tweede bedrijf zocht Vitesse wederom de aanval. De Arnhemse ploeg kon Willem II niet ondersteboven spelen, maar kreeg via Ismail Aissati, Slobodan Rajkovic en invaller Marko van Ginkel wel de kansen op de gelijkmaker. Een counterend Willem II bleef zich echter kranig verweren en doelman Verhulst pareerde alle inzetten op zijn doel.

De overwinning van Willem II betekent een einde aan een lange serie van niet-overwinningen van de Tilburgse formatie. Vitesse blijft na de nederlaag steken op een teleurstellende vijftiende plaats in de Eredivisie.

Soccernews

Hoofdsponsor: