22 januari 2011 In de media

Willem II behaalt eerste zege

Negentien wedstrijden lang joeg Willem II vergeefs op een overwinning. In de eerste ontmoeting na de winterstop was het eindelijk zo ver. Na de zege op Vitesse (1-0) bedraagt het verschil met de nummer voorlaatst VVV-Venlo nog altijd drie punten, maar de opluchting was groot bij de thuisploeg.
Trainer Gert Heerkes zette de 18-jarige debutant Rangelo Janga in de spits. Het bleek een waardevolle ingeving. Zijn moment kwam in de 26e minuut. De lange Rotterdammer stond op de juiste plaats toen Vitesse-doelman Eloi Room een kopbal van Bart Biemans niet onder controle kreeg (1-0). Kort daarvoor had Room al de hulp van de paal gekregen bij een inzet van Denis Halilovic.

Voor de rust had de marge groter kunnen zijn als Andreas Lasnik niet twee mogelijkheden had verkwanseld of indien scheidsrechter Pol van Boekel een strafschop had gegeven bij een in Tilburgse ogen duidelijke overtreding van Slobodan Rajkovic op Janga.

Bij de bezoekers stelde trainer Albert Ferrer drie nieuwelingen op. De Spaanse middenvelders Jordi Lopez en Marti Riverola alsook de Japanse verdediger Michihiro Yasuda konden nog niet imponeren.

Vitesse – met blanco shirts door een geschil met de hoofdsponsor – lijkt echter vooral behoefte te hebben aan een trefzekere spits. Marcus Pedersen voldeed niet in de ogen van Ferrer, hij werd na amper een half uur gewisseld voor Marco van Ginkel. De Noor was in de beginfase slechts eenmaal opgevallen, met een zwakke kopbal die recht op doelman Davino Verhulst afging.

Verhulst moest in het eerste kwartier na de hervatting, toen Vitesse furieus op jacht ging naar de gelijkmaker, volop in actie komen. Ismail Aissati en Van Ginkel stelden de Belg allebei twee keer op de proef, bij een kopbal van Lopez gaf een verdediger op de doellijn assistentie.

De Arnhemmers bleven aandringen, maar misten tot grote ergernis van Ferrer het overleg om aanspraak op de 1-1 te mogen maken. In blessuretijd redde Verhulst nog één keer, bij een schot van invaller Genaro Snijders.