25 oktober 2013 In de media

Winnaar van duel in Arnhem haakt aan

In de aanloop naar het treffen tussen Vitesse en FC Groningen verruilde de Arnhemse club plotsklaps van eigenaar. Het vizier zal zondag vooral gericht zijn op winst.
Vitesse gaat met een nieuwe eigenaar op zoek naar de drie punten tegen FC Groningen. Afgelopen dinsdag bracht de club naar buiten dat de Russische miljardair Alexander Chigirinskiy de aandelen van Merab Jordania heeft overgenomen.

Arnhemmers in Russische handen
Chigirinskiy is de gezamenlijke vriend van Chelsea-eigenaar Roman Abramovich en Jordania, waarmee duidelijk is dat Chelsea een grote vinger in de pap houdt bij Vitesse. De vermogende Rus was al een belangrijke financiële partner van Jordania sinds de overname van Vitesse in augustus 2010.

"Toen ik de aandelen van Vitesse verkreeg, heb ik reeds aangegeven dat Alexander Chigirinskiy mij ondersteunde in mijn plannen met de club. Nu Vitesse de noodzakelijke stappen heeft gezet voor een nog succesvollere toekomst, voel ik dat dit het juiste moment is om de club aan hem over te dragen. Ik blijf altijd beschikbaar om Vitesse en Alexander in de toekomst te adviseren", zegt Jordania op de clubsite.

Supporters van de Arnhemmers hoeven niet bang te zijn voor al te rigoureuze veranderingen. Het prioriteitsaandeel, waaraan bijzondere zeggenschapsrechten zijn verbonden om de continuïteit en onafhankelijkheid van Vitesse te waarborgen, blijft in handen van de Stichting Betaald Voetbal 'Vitesse-Arnhem'.

Vitesse en Groningen in evenwicht
Beide ploegen wisten in de vorige speelronde hun wedstrijd te winnen. Vitesse pakte de drie punten na een geslaagde inhaalrace op bezoek bij SC Heerenveen (2-3). Groningen versloeg PSV met 1-0 door een goal van Filip Kostic. Die resultaten zorgden er onder meer voor dat beide clubs elkaar geen duimbreed toegeven op de ranglijst. Zowel de zwartgelen als de groenwitten verzamelden zeventien punten uit tien duels. Omdat Vitesse een beter doelsaldo heeft staan de Arnhemmers zesde, FC Groningen volgt op de zevende plaats.

Terugkeer voor Van de Looi
Erwin van de Looi, coach van de Groningers, speelde als voetballer tussen 1992 en 1997 vijf seizoenen voor Vitesse. In die periode scoorde hij tweemaal. De laatste Groningse zege in Arnhem dateert van 2008, toen de eindstand 0-4 was. Vorig jaar werd het 2-0 in het voordeel van Vitesse door doelpunten van Mike Havenaar en de inmiddels vertrokken Wilfried Bony. De aftrap in het GelreDome is zondag om 16.30 uur.

Afwezigen
Vitesse   FC Groningen
Spelers:    

Spelers:

 
Janssen
Tighadouini
Reis
Van der Heijden
Knie
Hamstring
Discipl.schorsing
Schorsing
  Texeira
Bos
Bakker
Niet wedstrijdfit
Knie
Knie
Goal / Foto SV

Hoofdsponsor: