18 februari 2011 In de media

Winnen is het enige dat telt zondag

Zondag 20 februari speelt Vitesse de eerste Gelderse derby van het seizoen in GelreDome tegen De Graafschap. Vitesse trainde vrijdag zonder Marcus Pedersen en een zieke Marco van Ginkel.
Ismaïl Aissati was wel van de partij, maar is door de KNVB voor twee duels geschorst en doet niet mee tegen de Superboeren. Wel aanwezig op de training was Wilfried Bony. Vitesse TV sprak na afloop van de training met Albert Ferrer.

"Ik weet nog niet of Wilfried bij de wedstrijdselectie zit", opende Ferrer tegenover de aanwezige media. "Hij heeft vandaag meegetraind en voelt zich goed. Hij wil zelf heel graag spelen. We moeten voorzichtig zijn met zijn spierblessure. Wilfried voelt zelf niets meer. Het pasen en trappen op de training ging goed. Of hij kan starten? Ik weet niet of hij daar klaar voor is. We nemen morgen de beslissing of hij bij de achttien spelers zit", aldus Albert Ferrer over Wilfried Bony.

Marco van Ginkel trainde vrijdag niet mee. “Marco voelde zich vanochtend een beetje ziek. Gezien de kou hebben we hem binnen gelaten. Als alles goed gaat kan hij zondag gewoon spelen. Net zoals met Wilfried, we bekijken alles morgen."

Zondag zoals gezegd de eerste derby van het seizoen in GelreDome. Voor Ferrer is een derby niet vreemd. Hij speelde zowel bij Barcelona en Chelsea verschillende derby’s. "Natuurlijk weet ik van de derby tussen Vitesse en De Graafschap. Ik heb in mijn carrière genoeg derby’s gespeeld. Iedereen weet dat deze wedstrijd voor supporters en ook voor de club heel belangrijk is. Over De Graafschap? Het is een goed georganiseerde en agressief spelende club. Iedereen werkt hard voor elkaar. De wedstrijd die we daar speelden hadden we het sommige momenten erg lastig. Wij zijn als team beter geworden. Achterin zijn we sterker en tegen Feyenoord en FC Twente kregen we genoeg kansen om te scoren. We zijn op de goede weg. De komende wedstrijden moeten we punten gaan pakken", zei Ferrer na afloop van de training.

Vitesse TV sprak na afloop van de training met Albert Ferrer over de schorsing van Aissati, de blessures, Wilfried Bony en de tegenstander van zondag. Deze voorbeschouwing is exclusief voor leden van MijnVitesse.

Video

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: