27 september 2021 In de media

Wisselvallig Rennes incasseert tik op weg naar Vitesse-uit

Stade Rennes heeft tegen Girondins Bordeaux opnieuw puntenverlies geleden in de Ligue 1. De club van Javairô Dilrosun deed de Conference League-tegenstander van Vitesse zondagmiddag vlak voor tijd pijn.

Rennes werd vorig seizoen zesde in de Ligue 1 en gaf in de zomer meer dan 79 miljoen euro uit aan aankopen. Dat betaalde zich nog niet uit in een sterke start in het nieuwe seizoen. Na drie nederlagen op rij werd woensdag met 6-0 gewonnen van Clermont. Het lukte de equipe van trainer Bruno Génésio niet om die overwinning in Bordeaux een passend vervolg te geven.

Rennes gaf in de eerste helft bijna niets weg tegen de ploeg waar Dilrosun een basisplaats had. In de 56ste minuut lukte het de bezoekers eindelijk om het overwicht om te zetten in een voorsprong. Uit een lage voorzet van Hamari Traoré tikte Gaetan Laborde de bal van dichtbij binnen. Bij het slofoffensief van Bordeaux ging het daarna nog mis voor Rennes, dat nu nog geen twee wedstrijden achter elkaar heeft gewonnen in het nieuwe Ligue 1-seizoen. Verdediger Mexer scoorde in de 89ste minuut en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1.

Het duel tussen Vitesse en Rennes begint donderdag om 21.00 uur. Kaarten zijn nog beschikbaar via deze link.

De Arnhemmers gaan aan de leiding in Groep G na een zege op NS Mura (0-2). Rennes speelde in de eerste groepswedstrijd in eigen huis gelijk tegen Tottenham Hotspur (2-2).

Bron: VI / Foto's: VI-SV