29 april 2024 In de media

‘Witte rook op komst uit Arnhem: Vitesse onder leiding van oude bekende KKD in’

Vitesse gaat met John van den Brom de Keuken Kampioen Divisie in, zo meldt De Telegraaf. De oefenmeester keert terug in Arnhem en gaat een éénjarig contract ondertekenen, zo klinkt het.

Het was al bekend dat Van den Brom en Vitesse met elkaar in gesprek waren, nu meldt De Telegraaf dat er witte rook op komst is. De momenteel clubloze coach gaat woensdag zijn krabbel zetten onder een éénjarige verbintenis, onder voorbehoud dat Vitesse zijn proflicentie voor volgend seizoen behoudt. Dat is door de grote financiële problemen van de club namelijk nog geen uitgemaakte zaak.

Van den Brom was in het seizoen 2011/12 al actief als trainer bij Vitesse, terwijl hij als speler in twee verschillende periodes actief was voor de club. In het jaar dat Van den Brom voor de groep stond bij de Arnhemmers, eindigde de huidige hekkensluiter van de Eredivisie als zevende op de ranglijst. Van den Brom wist de play-offs om Europees voetbal vervolgens te winnen, waardoor Vitesse zich een seizoen later mocht melden in de voorronde van de Europa League.

Van den Brom is sinds december van vorig jaar clubloos, nadat hij anderhalf jaar aan het roer stond bij het Poolse Lech Poznan. Met die club behaalde hij de kwartfinale van de Conference League. Eerder was de coach ook al werkzaam bij clubs als KRC Genk, FC Utrecht, AZ en RSC Anderlecht.

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: