3 december 2012 In de media

Woede over shirts met ’tekst van een shoarmazaak’

Tot opperste verbazing van de toeschouwers in het Vi tesse-stadion en de televisiekijkers thuis, en tot woede van Roda JC, betraden de bezoekers gisteren het veld in roodwitte shirts.
De zwarte uittenues leken volgens scheidsrechter Jonathan Lardot te veel op de (grotendeels zwarte) achterkant van de Vitesse-truitjes. In allerijl moest daarom andere kleding tevoorschijn worden getoverd. Die werd gevonden bij derdeklasser Arnhemse Boys.

Brood was absoluuut niet te spreken over de soap. „Dit gaat helemaal nergens over. We hadden op coulantie gehoopt van Vitesse, maar ik kan ook wel begrijpen dat zij vasthouden aan hun thuisshirt. De Belgische scheidsrechter had niet de bevoegheid Vitesse te dwingen andere truitjes aan te trekken."

De fout ligt volgens Roda overduidelijk bij de KNVB. De voetbalbond keurt aan het begin van het seizoen alle thuis- en uitshirts en kijkt ook naar alle combinaties die mogelijk zijn. Een zwart tenue in Arnhem werd niet als een probleem gezien. De afgelopen week kreeg Roda vanuit Zeist nogmaals groen licht om in het zwart aan te treden.

Scheidsrechter Lardot dacht daar anders over. Wie de achterkant van de truitjes naast elkaar legde, kon de arbiter geen ongelijk geven. „Hij had ook zijn huiswerk even kunnen doen door daar thuis al naar te kijken", vond Brood. „Nu moet je een uur voor aanvang op zoek naar andere shirts waarbij je ook nog eens te maken krijgt met de verschillende lengtes.

Onze hoofdsponsor zal hier ook niet blij mee zijn. En dat noemen ze betaald voetbal. We hebben nog contact opgenomen met Van Egmond (scheidsrechtersbaas, red.). Die zei dat later deze week bekeken zal worden wat er mis is gegaan. Maar intussen lopen wij hier in shirts met de tekst van een shoarmazaak."

Die laatste opmerking was feitelijk onjuist, want in plaats van Toverland stond Bema Autorecycling op de borst van de Roda-spelers.

 

Het zwarte uittenue van Roda (links) leek volgens de Belgische scheidsrechter te veel op het shirt van Vitesse (midden), waardoor de Limburgers in het rood-wit van amateurclub Arnhemse Boys (rechts) moesten spelen.

Limburger / Foto’s SV – ANP

Hoofdsponsor: