21 april 2011 In de media

Woensdag na 10.00 uur besluit beloftenfinale

De KNVB is voornemens om woensdag een besluit te nemen met betrekking tot de speellocatie van de bekerfinale voor beloftenelftallen. Vorige week donderdag maakte de burgemeester van Waalwijk bekend dat de finale niet in het Mandemakers Stadion gespeeld mocht worden.

Jong Vitesse / AGOVV zou op 2 mei aanstaande tegen Jong Feyenoord / Excelsior aantreden in Waalwijk.

De veiligheidsrisico’s rondom deze wedstrijd zijn middels preventieve maatregelen niet afdoende te beperken. Bovendien zou het laten spelen van de wedstrijd hele hoge politiekosten met zich meebrengen. Deze aspecten zijn maatschappelijk gezien in deze tijd onverantwoord. Burgemeester Kleijngeld betreurt het dat hij deze maatregel heeft moeten nemen. “Ik zou deze maatregel niet nemen wanneer ik zeker zou weten dat het een groot feest wordt in en om het stadion in Waalwijk. Er zijn echter teveel signalen die de conclusie rechtvaardigen dat het spelen van deze finale voor de gemeente Waalwijk en de gemeenschap enkel nadelige gevolgen heeft”.

De KNVB is „bijzonder onaangenaam verrast” door het besluit van burgemeester Kleijngeld. „Uiteraard respecteren wij de autonomie van de burgemeester, maar het verbaast ons ten zeerste dat het blijkbaar niet mogelijk is om een bekerfinale voor beloften in Waalwijk georganiseerd te krijgen. We zien het verbod dan ook als een nederlaag”, aldus Gijs de Jong, manager competitiezaken van de KNVB in de Gelderlander.

Voor de beloftenfinale in Waalwijk waren al zo’n 4000 kaarten verkocht. Nadere berichtgeving over de kaarten zullen volgende week via de websites van Vitesse en Feyenoord volgen.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: