8 mei 2012 In de media

Wrevel over Ajax-fans op tribune GelreDome

Supporters van Vitesse hebben zich zondagmiddag geër­gerd aan de vele Ajax- supporters op de tribunes van GelreDome bij Vitesse-Ajax. Behalve in het uitvak zaten tijdens de risicowedstrijd veel Ajax-aanhangers tussen de Vi­tesse­supporters.
De ‘Amsterdammers’ manifesteer­den zich diverse malen tijdens de wedstrijd. Op internetfora voor Vi­tesse- aanhangers is daarover veel discussie. De Supportersvereni­ging Vitesse kreeg een reeks klach­ten. Een aantal fans voelde zich tij­dens en na het duel onveilig.

Vitesse betreurt dat, maar kan wei­nig aan de situatie doen, zegt een woordvoerster. „ Het grootste deel van de Ajax- supporters komt aan kaarten via doorverkoop door sei­zoenkaarthouders van Vitesse”, zegt ze. „We hebben er alles aan gedaan om dat te ontmoedigen, maar het is lastig tegen te gaan.”

Gewoonlijk worden mensen die als Ajax-fan zijn uitgedost ge­weerd, behalve uit het uitvak. „Maar omdat de wedstrijd nergens meer om ging, hebben we beslo­ten dat deze keer niet te doen. Er zijn geen gekke dingen gebeurd.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: