24 december 2013 In de media

Yasuda te gast bij Mike Havenaar

Michihiro Yasuda is te­rug in Nederland. De Japanse rechtsback, tot vorig seizoen drie jaar onder contract bij Vitesse, be­zocht zaterdagavond in Almelo de wedstrijd van zijn oude werkge­ver tegen Heracles: 2-2.
Een terugkeer naar Vitesse is vol­gens de kleine verdediger niet aan de orde. Hij verblijft enige dagen bij landgenoot en Vitesse-spits Mike Havenaar in Arnhem. Bei­den zaten zaterdag op de tribune in Almelo; Havenaar zat zijn twee­de van drie duels schorsing uit vanwege een overtreding op PSV’ er Stijn Schaars.

Yasuda (26) voetbalde de afgelo­pen weken bij Jubilo Iwata in Ja­pan. Een succes was dat niet. De club degradeerde uit de J-League, het hoogste niveau in het land van de rijzende zon. Nu is hij clubloos.

Havenaar en Yasuda stalen zater­dag de show in de perskamer van het Polman Stadion. De twee na­men in de rust van de wedstrijd plaats achter de microfoons die waren klaargezet voor Vitesse-trai­ner Peter Bosz en Heracles-oefen­meester Jan de Jonge. Yasuda voer­de een act op, zat in de beklaag­denbank. ‘No comment’, herhaal­de hij diverse malen in de micro­foon. Voormalig clubeigenaar Me­rab Jordania, aanwezig in de pers­zaal, kon een lach niet onderdruk­ken.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: