19 maart 2011 In de media

Yasuda: “Wil de mensen in Japan hoop geven”

Het zijn beangstigende tijden voor Michihiro Yasuda. Het thuisland van de Vitesse-verdediger, Japan, werd afgelopen week getroffen door een zware aardbeving. De voetballer verblijft echter aan de andere kant van de wereld.

Vrijdagavond stond Yasuda, een van de winteraankopen van Vitesse, tegen AZ opnieuw in de basiself van de Arnhemmers. De verdediger, die de links- en rechtsbackpositie afwisselt was bovendien belangrijk. Hij leverde de assist voor de enige Vitesse-treffer van het duel. Deze kwam op naam van Marco van Ginkel. Ondanks de tweede assist van Yasuda in Arnhemse dienst, ging Vitesse met 3-1 onderuit.

"Door een gebrek aan concentratie, net na de 1-1, gaven we AZ veel ruimte. Ook al was het ons plan van aanpak om de ruimtes klein te houden en compact te spelen", baalt Yasuda na afloop in gesprek met VoetbalPrimeur. Volgende week kan Vitesse deels orde op zaken stellen door de derby tegen NEC Nijmegen tot een positief eind te brengen.

"We moeten winnen van NEC", klinkt het strijdvaardig. "Ik weet waarom, natuurlijk. Na de 6-1 nederlaag tegen Heracles Almelo, eerder dit seizoen, kwamen de supporters een dag later naar het trainingsveld en waarschuwden ze ons dat ze het de spelers niet zouden vergeven als dit tegen NEC zou gebeuren. Iedereen spreekt over het duel van het jaar. Toen ik hier tekende vertelde de club me ook al dat, wat er ook gebeurt, verliezen van NEC geen optie is."

Yasuda: ‘Ik volg het nieuws op de voet’

Alle sportieve aspecten ten spijt, wordt het leven van Yasuda de afgelopen dagen vooral beheerst door ander nieuws. De aardbeving en de daaropvolgende allesverwoestende tsunami in Japan houdt de wereld al ruim en week in zijn greep. Ook Yasuda zit aan de buis gekluisterd. "We hebben het heel zwaar in Japan. Ik houd het nieuws scherp in de gaten."

"Als ik goed speel, dan kan ik de mensen van Japan positief nieuws geven. De dag na de aardbeving leverde ik in het duel met sc Heerenveen een assist af en werd ik uitgeroepen tot man of the match. Vrijdag had ik weer een assist. Met deze berichten kan ik de mensen in Japan een vorm van hoop geven, ook al helpt het maar een klein beetje."

"Mister Hasebe (Makoto Hasebe, speler van VfL Wolfsburg en captain van het nationale team van Japan, red.) heeft me gebeld. Hij liet me weten dat er een mogelijkheid is dat wij, de Japanse spelers die in Europa spelen, een actie opzetten voor de slachtoffers in Japan. Ik hoop dat iedereen ons steunt. Ik spreek ook met mijn collega’s in Japan over wat we kunnen doen. Ik hoop dat het benefietduel van Japan met een All Star-team uit de J-League ook in Nederland wordt uitgezonden."


Graag willen wij u vragen om een donatie ten behoeve van hulp aan de slachtoffers van de Tsunami in Japan.

J-Dream heeft in samenwerking met de gemeente Amstelveen en voetbalclub RKAVIC, waarmee wij op allerlei gebieden samenwerken, een bankrekening geopend voor donaties ten behoeve van hulp aan de slachtoffers van de aardbevingsramp in Noord-Oost Japan. Graag willen wij mensen in Nederland en Japan vragen een bijdrage te leveren aan dit doel. Uw bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld.

ABN-AMRO Amstelveen : 61.28.81.407
Rekening ten name van : RKAVIC

Deze actie zal worden voorgezet tot en met 4 september, de dag van de J-Dream Cup 2011 bij RKAVIC. Alle giften die op deze rekening worden ontvangen, zullen worden overgedragen aan het Japanse Rode Kruis ( http://www.jrc.or.jp/index.html ).

Over J-Dream ( http://www.jdream.nl ) :

In Nederland bevinden zich vele Japanse bedrijven. Omdat er onder de kinderen van de werknemers van deze bedrijven een gebrek aan beweging bestond, werd in 2001 J-Dream opgericht. Hierdoor kregen deze kinderen de kans te genieten van, en deel te nemen aan het voetbal in Nederland, een land dat zeer bekend staat om haar uitstekende voetbalvoorzieningen.
Naast wekelijkse trainingen organiseert J-Dream onder andere vriendschappelijke wedstrijden met amateur-, en profclubs, een voetbalclinic met Keisuke Honda en de J-Dream Cup ( http://www.jdreamcup.nl ), mede ter bevordering van de Nederlands – Japanse relaties.
Leden van het 50+ team, J-Dream U-50, volgen KNVB cursussen om de kinderen op de Nederlandse manier voetbaltraining te kunnen geven.
Inmiddels zijn er circa 200 leden en is het aantal alumni opgelopen tot zo’n 150 leden die met warme herinneringen aan het voetbal in Nederland zijn teruggekeerd naar Japan.


義援金募金活動の口座を開設しました!!

では現在、この度の「東日本大地震」で被災された方々のために、オランダに住む我々にできることとしまして、先週日曜日(3月13日)より義援金募金のご協力を御願いしておりますが、ようやく本活動のための義援金口座を開設することができましたので、お知らせ致します。

『J-Dream』の力だけでは本義援金口座を開設することはほぼ不可能という状況の中、いつもトレーニングを行っているアマチュアクラブ『RKAVIC』と、毎年『J-Dream』が主催をしております在蘭日系企業対抗サッカー大会【J-Dream Cup】がご縁で日頃から多大なるサポートを下さってるAmstelveen市のご協力により、開設することができました。

何より嬉しかったのは、私が火曜日(15日)に一日中かけて、会計士に相談したり、銀行をまわって交渉を続けましたが、『J-Dream』では義援金口座の開設は難しいと言われ途方に暮れていたところ、『RKAVIC』側から日本を助けたいとの連絡を受け、ひとりでも多くの方々、特にオランダ人の方々に義援金協力を呼びかけたく口座開設を目指しているが、『J-Dream』では難しいと言われ困っていると相談したところ、Amstelveen市の協力さえ得られれば『RKAVIC』としてならすぐにできると、その翌日(16日)中にAmstelveen市の許可も得て口座を開設して下さいました。更にはその日の夜、チームの取締役会議が行われ、今回開設した口座は長年一緒に活動をしている『J-Dream』の母国である日本を助けるために開設した義援金専用口座であり、『RKAVIC』としても全力で募金活動を行い、この口座に集まった義援金は全額『J-Dream』を通じて日本に届けるということで、参加した取締役の満場一致で決定したとの連絡を受けました。

ただ、涙が止まらなくなるくらい嬉しい知らせでしたが、これはまだ『J-Dream』義援金募金活動がようやくスタートしただけにすぎません。本口座はどなたでも募金頂くことが可能ですし、どのような場所にでも公表して下さって構わない正式な『J-Dream』義援金活動専用の口座ですので、こちらも最大限に活用頂きまして、引き続き義援金募金に多大なるご協力を頂くと同時に、この活動の輪をお勤め先、ご友人関係、サークル、レストランなどを通じて、オランダ人の方々にもできるかぎり広めて下さいますようお願い致します(オランダ語レターも作成、最下部に添えましたのでご活用ください)。

≪ 『J-Dream』義援金活動専用口座 ≫
銀行名 : ABN-AMRO Amstelveen
口座番号 : 61.28.81.407   口座名義 : RKAVIC

尚、本口座に集まった義援金は、受付締め切りを5月末日までと9月4日(日)に行われる在蘭日系企業対抗サッカー大会【J-Dream Cup 2011】までの2回に分け、全額日本赤十字社(http://www.jrc.or.jp/index.html)へお届けする予定です。

Voetbalprimeur / jdream

Hoofdsponsor: