12 oktober 2015 In de media

Yeini sluit alsnog aan bij nationale team Israël

Vitesse-speler Sheran Yeini voegt zich alsnog bij het nationale team van Israël voor het slot van de EK-kwalificatiereeks in en tegen België.
Yeini was opgeroepen voor de duels van Israël tegen Cyprus (van afgelopen zaterdag) en België (aanstaande dinsdag). Omdat de middenvelder niet geheel fit was, bleef hij echter in Arnhem en trainde hij afgelopen week ook apart op Papendal. Nu zal hij zich toch nog bij de selectie van bondscoach Eli Gutman voegen.

Israël strijdt in groep B voor zijn laatste kans om zich te kwalificeren voor het EK in Frankrijk. De Israëliërs staan met 13 punten op de vierde plaats en spelen tegen België, dat net als Wales al gekwalificeerd is. Concurrenten Cyprus (12 punten) en Bosnië Herzegovina (14 punten) spelen op de slotdag tegen elkaar. Israël moet dus winnen in Brussel en hopen op een gelijkspel bij Cyprus – Bosnië Herzegovina, óf een overwinning van Cyprus. Daarmee zou Israël als derde eindigen en zo de play-offs voor de laatste EK-tickets bereiken.

Kashia en Qazaishvili

Voor Vitesse-spelers Guram Kashia en Valeri Qazaishvili zit de EK-kwalificatiereeks erop. Het tweetal stond zondagavond in de basis bij Georgië dat het wereldkampioen Duitsland erg lastig maakte. Bij een 1-1 stand kreeg Qazaishvili nog de kans om Georgië op voorsprong te brengen, maar de middenvelder faalde in de afwerking.

Uiteindelijk maakte Duitsland in de slotfase de 2-1. Georgië kwalificeerde zich niet voor het EK. Het eindigde als vijfde achter de Duitsland, Polen, Ierland en Schotland, maar nog wel voor Gibraltar.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: