28 oktober 2016 In de media

Yeini start bij Vitesse tegen PSV, Van Wolfswinkel en Kruiswijk terug

Sheran Yeini staat zaterdagavond in het topduel tegen PSV rechtsback. Hij vervangt de geblesseerde Kelvin Leerdam die tegen NEC uitviel. Ricky van Wolfswinkel en Arnold Kruiswijk keren terug nadat ze rust kregen in het bekerduel tegen RKC.
Woensdag klopte Vitesse de Waalwijkers met 4-1 en schaarde zich daarmee bij de laatste zestien. Enkele dagen later wacht de kraker tegen PSV, opnieuw in het eigen GelreDome. PSV zit in een slechte periode, zeker na de uitschakeling deze week tegen Sparta voor de beker. Bij de club uit Eindhoven keert Davy Pröpper terug in Arnhem. De middenvelder is een exponent uit de eigen opleiding. Ook trainer Phillip Cocu is een voormalig Vitessenaar. Hij speelde 137 competitieduels voor Vitesse.

Adnane Tighadouini viel uit tegen RKC met een voetblessure. Vrijdag trainde de linksbuiten weer volop mee op Papendal. De terugkeer in de basis van Van Wolfswinkel en Kruiswijk gaat ten koste van Yuning Zhang en Kosuke Ota. Trainer Henk Fraser bevestigde na de training dat hij met onderstaande opstelling begint.

Het is overigens 19 jaar geleden dat Vitesse won van PSV. Dinsdag ging de landskampioen beschamend onderuit in de beker. Sparta won met 3-1.

Opstelling Vitesse: Room; Yeini, Kashia, Miazga, Kruiswijk; Nakamba, Baker, Foor; Rashica, Van Wolfswinkel en Tighadouini.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: