6 januari 2017 In de media

Yeini: ‘Genieten doe je toch vooral op het veld’

Door de aanwezigheid van Marvelous Nakamba op de Afrika Cup lijkt Sheran Yeini de meest logische vervanger voor de Afrikaanse stofzuiger.
Yeini zelf kijkt niet te ver vooruit en wil zich vooral concentreren op verbetering van zichzelf en de ploeg in het algemeen.

In het seizoen 2015|2016 kwam de Israëlisch international tot 26 competitiewedstrijden. Dit seizoen staat de teller op acht duels. “Natuurlijk had ik er meer willen spelen, maar met de middenvelders in onze selectie weet je dat er concurrentie is. Blessures en schorsingen zorgen voor wisselingen en als dat moment er is, moet je klaar staan.”

Dat moment lijkt er aan te komen nu Nakamba deelneemt aan de African Cup of Nations 2017. “Dat kan zo’n moment zijn. Met de groep hier in Spanje zijn we ons volop aan het voorbereiden op de herstart van de competitie. Iedereen moet rekening houden met speelminuten en elke dag honderd procent geven om zijn plaats te verdienen. Maar het zou mooi zijn om vanaf 15 januari tegen FC Twente te starten. Genieten van het spelletje doe je toch vooral als je zelf in het veld staat.”

De routinier beseft het belang van een goede tweede seizoenshelft en de serie wedstrijden die elkaar in de maanden januari en februari in rap tempo volgen. “Een goede start is altijd belangrijk. Daarbij hebben we met de bekerwedstrijd tegen Feyenoord nog een troef in handen in een andere competitie. Het worden hopelijk mooie weken. Maar eerst spelen we vrijdag de oefenwedstrijd tegen Cambuur. Na een aantal pittige trainingen is het goed om de trainingsweek af te sluiten met een wedstrijd.”
 

Hoofdsponsor: