8 november 2012 In de media

Zaakwaarnemer Bony: “Ajax was perfect geweest”

Wilfried Bony is twee jaar geleden aangeboden bij Ajax, de Amsterdammers vonden de man uit Ivoorkust echter niet goed genoeg. Dat beweert Francis Kacou, zaakwaarnemer van de huidig topscorer van Vitesse, in gesprek met het Algemeen Dagblad.
"Ajax was perfect geweest", zegt Kacou over de regerend kampioen van Nederland en Bony, toen actief voor Sparta Praag. "Als voetballer van een grote club als Ajax en in de grote stad Amsterdam was Bony in beeld van heel Europa geweest. Ik heb nog gezegd: ‘Nu kost hij zo’n drie miljoen euro, over twee jaar levert hij zestien miljoen op’." Bij Ajax kan niemand zich herinneren dat de international is aangeboden bij de club.

Kacou heeft hoge verwachtingen van Bony. Waar scout Piet de Visser eerder liet weten dat de aanvaller nog niet klaar is voor clubs als Manchester City en Chelsea, ziet de zaakwaarnemer dat anders. "Ik ben er van overtuigd dat Wilfried bij Chelsea of Bayern München snel één van de besten is. Bij Sparta Praag en later Vitesse werd er door de buitenwacht ook eerst aan getwijfeld of hij het ging redden."

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: