17 oktober 2016 In de media

Zelfs Ziyech kan niet tippen aan specialist Baker

Sinds Lewis Baker vorig seizoen zijn entree maakte in de Eredivisie, schoot niemand vaker raak uit een vrije trap dan de 21-jarige middenvelder van Vitesse. Zaterdag scoorde de Engelse jeugdinternational tegen AZ voor de vierde keer met zijn specialisme.
Twee weken eerder had Baker tegen FC Groningen (2-1) ook al doel getroffen uit een vrije trap. Sinds de Chelsea-huurling op 9 augustus 2015 debuteerde tegen Willem II kan zelfs een vermaard specialist als Hakim Ziyech niet aan hem tippen. De sinds dit seizoen voor Ajax uitkomende linkspoot scoorde vorig seizoen drie keer uit een vrije trap voor FC Twente, evenveel als Hicham Faik in dezelfde periode deed voor Roda JC Kerkrade en Excelsior.

Zoals zoveel specialisten benadrukte ook Baker na het gelijkspel tegen AZ dat zijn productiviteit uit vrije trappen vooral het resultaat is van hard werken. 'Ik train er in mijn vrije tijd zoveel op als ik kan. Het is oefenen, oefenen en nog eens oefenen. En ik kijk veel naar andere spelers, hoe die hun vrije trappen nemen. Maar iedereen heeft zijn eigen stijl. Ik heb mijn eigen stijl en ik blijf er op oefenen om die te perfectioneren', zei Baker tegen FOX Sports.

Dankzij zijn traptechniek is Baker de laatste weken belangrijk voor Vitesse. Tegen AZ scoorde hij al voor de vierde keer op rij in een Eredivisie-duel, en niet alleen uit vrije trappen. Ook uit schoten van afstand is het regelmatig raak. Zijn totale productie staat na veertig competitiewedstrijden al op tien doelpunten, waarvan vier uit vrije trappen. Twee weken terug scoorde Baker op die manier dus al tegen FC Groningen, vorig seizoen toonde hij zijn specialisme tegen PEC Zwolle en NEC.

Na negen speelronden is Baker samen met Ricky van Wolfswinkel clubtopscorer van Vitesse, terwijl er van de huidige Eredivisie-spelers dus niemand aan hem kan tippen als het op het scoren uit vrije trappen aankomt.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: