11 augustus 2016 In de media

Zeljko Petrovic: “We gaan met lef spelen, maar op een slimme manier”

In aanloop naar de eerste uitwedstrijd tegen Vitesse van aanstaande zaterdag blikte ADO TV vooruit op dat duel met coach Zeljko Petrovic.
Maar hij keek eerst nog even terug naar de 3-0 zege op Go Ahead Eagles.

"We hebben zeven weken gewerkt om in eerste wedstrijd drie punten te pakken. En dat hebben we gelukkig voor elkaar gekregen. Maar we moeten wel met beide benen op de grond blijven staan. Ik was eerlijk gezegd ook enthousiast na die wedstrijd. We hebben uitstekend gespeeld tegen Go Ahead. Enig minpuntje was dat we twee kansen weggaven uit standaardsituaties. Maar ik hoop dat het publiek genoten heeft. Dat was het belangrijkste."

40 punten
Petrovic vond zijn hele team goed spelen, inclusief de nieuwe jongens als Ernestas Setkus en Thomas Meißner. "Duplan was ook fantastisch. De hele ploeg werkte goed. Vanaf dag één tot vandaag heb ik geen negatieve klank gehoord op de training. Qua inzet en communicatie zijn we uitstekend bezig. Maar we moeten wel beseffen dat wij ADO Den Haag zijn. We zullen dit jaar dus ook gaan verliezen. Het doel is wel meer te winnen dan vorig jaar. We moeten zo snel mogelijk 40 punten halen, en van daaruit verder bouwen."

Lef
Afgelopen zondag zat Petrovic op de tribune bij Roda JC, met naast hem de vorige coach van ADO Den Haag en nu de oefenmeester van Vitesse, Henk Fraser. Hij gaf Petrovic weinig informatie over zijn ploeg. "Henk praat niet veel. Maar Henk is goede vriend. Wij kennen elkaar al jaren lang. Ik denk dat Vitesse na de traditionele top-3 en AZ de zwaarste uitwedstrijd is. Maar goed, wij hebben veel vertouwen. Dat willen we meenemen naar Arnhem. Wij moeten met flair spelen en gaan ons niet ingraven. Anders heb je ook een slecht gevoel na de wedstrijd. We gaan met lef spelen, maar op een slimme manier."

Jansen
Tegen Go Ahead Eagles ontbrak Kevin Jansen nog wegens een blessure. Tegen Vitesse is hij er weer bij. "Of hij gaat spelen, moet ik nog bespreken met de staf. We zullen zien of ik iets aan de basiself verander. Als iets goed loopt, moet je het niet zomaar wijzigen. Misschien gaan we wel 5-3-2 spelen", sloot Petrovic grappend af.
 

ADO / Foto’s SV

Hoofdsponsor: