9 januari 2019 In de media

Zenit denkt aan verdediger: ‘Maar voorlopig speel ik voor Vitesse’

Vyacheslav Karavaev gaat er niet vanuit dat hij naar Zenit Sint-Petersburg vertrekt. De afgelopen weken werd de rechtsback in verband gebracht met een transfer naar de Russische topclub, die een driejarig contract voor hem klaar zou hebben liggen. Karavaev focust zich op de tweede seizoenshelft met Vitesse.
“Ik heb Oleg Yarovinsky (assistent-trainer, red.) naar Zenit gevraagd. Hij zei: ‘je moet het niet lezen, het is een gerucht’. Ik heb nooit gezegd dat ik niet terugkeer naar Rusland. Ik heb alleen gezegd dat mijn prioriteiten in Europa liggen”, vertelt de 23-jarige Karavaev in een interview met Sport-Express.

“Ik heb een goede carrière momenteel, maar als er een goede aanbieding ligt, waarom zou ik die dan niet overwegen? Zenit is een grote club, net als Spartak Moskou, CSKA Moskou en Lokomotiv Moskou. Maar voorlopig werk ik hier gewoon rustig door en speel ik voor Vitesse”, besluit de voormalig jeugdinternational.

Karavaev komt uit de jeugdopleiding van CSKA Moskou en via Dukla Praag, FK Jablonec en Sparta Praag kwam hij een jaar geleden in Arnhem terecht. Tot dusverre speelde de Rus 39 wedstrijden voor Vitesse. Karavaev gaf drie assists, maar scoorde nog niet in het geel en zwart.

Voetbalzone / foto’s SV

Hoofdsponsor: