7 juli 2012 In de media

Zeven treffers in eerste oefenduel Vitesse seizoen 12|13

Vitesse heeft zaterdagmiddag in Gendt tegen de Bataven haar eerste oefenduel van het seizoen afgewerkt. Na een 4-0 ruststand werd het uiteindelijk 7-0 voor de Arnhemmers.

Vitesse trad in Gendt voor 1.500 toeschouwers aan met Ismail Aissati en Alexander Büttner. Laatstgenoemde is op weg naar Southampton, maar is persoonlijk nog niet rond met de cub uit de Premier League. "Op dit moment is dit nog niet mijn laatste wedstrijd voor Vitesse", aldus Büttner na afloop. "De clubs zijn er uit, alleen ik nog niet. Mijn zaakwaarnemer houdt zich daar momenteel mee bezig en tot die tijd ben ik nog gewoon in Arnhem." De linksback miste voor rust een strafschop nadat Renato Ibarra ten val was gebracht. Anders gezegd, de doelman redde uitstekend.

Fred Rutten startte met Jonathan Reis als centrale aanvaller. De Braziliaan scoorde tweemaal, waarvan de tweede zeer fraai genoemd mag worden. Reis liet enkele malen zien over een fabelachtige techniek te beschikken. Op volle kracht ging het nog niet zaterdagmiddag. "Rustig beginnen", sprak Reis dan ook. "Dit is de eerste wedstrijd en onder warme omstandigheden. Vanmorgen hebben we ook nog getraind."

Na een 4-0 ruststand kwam Vitesse met twee snelle goals goed uit de startblokken. Daarna zakte het tempo en ook het spelniveau. Rutten wisselde halverwege de tweede helft het gros van zijn elftal en zo pakte iedereen zijn eerste speelminuten. Dinsdag speelt Vitesse haar tweede oefenwedstrijd. Tegenstander in Valkenswaard is De Valk (19.30 uur).

De Bataven vs Vitesse 0-7 (0-4)
’14 Reis 0-1; ’21 Ibarra 0-2; ’30 Aissati 0-3; ’38 Reis 0-4; ’48 Hofs 0-5; ’50 Van der Struijk 0-6; ’80 Lieder 0-7