22 september 2016 In de media

Zevenklapper Vitesse in bekerduel vs ASV de Dijk

Vitesse heeft vanavond de tweede ronde van het bekertoernooi behaald. In Amsterdam won de ploeg van Fraser met 2-7 van derde divisionist De Dijk. Lewis Baker, Adnane Tighadouini (2x), Ricky van Wolfswinkel, Kelvin Leerdam, Milot Rashica en Arshak Koryan waren trefzeker.
Bij de Arnhemmers ontbraken Guram Kashia en Marvelous Nakamba vanavond vanwege een schorsing. Beide Vitessenaren kregen vorig seizoen een rode kaart in de tumultueuze bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo. Verder ontbrak Sheran Yeini tegen De Dijk vanwege een rugblessure. Mo Osman stond daardoor aan de aftrap.

Vitesse had in Amsterdam-Noord de start waar ze vooraf op hoopte. Baker bracht zijn ploeg namelijk al na 7 minuten aan de leiding na een rake vrije trap. Het schot van de Engelsman was hard en laag op de keeper, maar doelman Stephan Veenboer verwachtte schijnbaar dat de bal onderweg zou worden aangeraakt en was daarom verrast: 0-1.

De bezoekers hadden het initiatief en kregen een aantal goede kansen om de stand te verdubbelen. Tighadouini mikte oog in oog met oud-Vitesse keeper Veenboer over. En Navarone Foor zag zijn schoot uit de draai net naast gaan. Na ruim een half uur knikte Leerdam zijn ploeg alsnog naar een 0-2 voorsprong. De rechtsback kwam bij een corner van Baker handig voor zijn man.

In de laatste fase van de eerste helft werden de Arnhemmers wat laconiek, zo leek het. De Dijk-spits Dennis Kaars was dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet werd door Arnold Kruiswijk van de lijn gehaald. Vlak voor rust had Harry Zwarthoed meer geluk, toen zijn van richting veranderde vrije trap achter Eloy Room verdween: 1-2.

Het geloof bij de thuisploeg was daardoor helemaal terug bij aanvang van de tweede helft. Maar Vitesse deed wat het moest doen, en stelde al snel orde op zaken. Met een hoofdrol voor Tighadouini. Eerst werd de linkerspits in de zestien gevloerd waardoor Ricky van Wolfswinkel van elf meter mocht aanleggen: 1-3. Een minuut later was Van Wolfswinkel de aangever met een handig hakballetje. Tighadouini kon de bal daardoor makkelijk binnenschuiven: 1-4. De Marokkaans international maakte ook de vijfde Arnhemse treffer. Met uiterste precisie mikte hij de bal van net buiten de zestien in de verre hoek: 1-5.

De wedstrijd was gelopen maar De Dijk bleef strijden en voor zijn kansen gaan. De gevaarlijke spits Kaars maakte zelfs nog een doelpunt: 2-5. Matt Miazga maakte vervolgens zijn officiële debuut voor Vitesse. De Amerikaanse verdediger verving Kruiswijk. In de slotfase maakte Milot Rashica het zesde Vitesse-doelpunt na een bekeken schot, en invaller Koryan zette de 2-7 eindstand op het scorebord. Vitesse bekert verder.