5 december 2016 In de media

Zhang gooit schroom van zich af in supportershome

Twee doelpunten, maar er werd er maar één geteld. Met die aankondiging betrad Yuning Zhang afgelopen zaterdagavond het podium in Supportershome Monnikenhuize. De spits kwam als man of the match naar de supporters, vergezeld van aanvoerder Guram Kashia en Marvelous Nakamba.
Vitesse boekte zaterdag eindelijk weer een zege. Allereerst was het de beurt aan aanvoerder Kashia om zijn zegje te doen: "We hebben vertrouwen getankt vandaag, het was heel erg nodig. De eerste helft hebben we goed gespeeld. En de tweede helft de overwinning met het team over de streep getrokken." In een mix van Engels en Nederlands was Kashia kritisch over het doelpunt tegen: "Ik moet de beelden nog eens zien, maar het is duidelijk dat dat daar zo niet kan. Daar gaan we wat aan doen."

Waar van Guram Kashia een mondje Nederlands verwacht kan worden, werd dat niet van Yuning Zhang verwacht. De Chinese spits ontwikkelt zich niet alleen in het veld, maar ook daarbuiten. In keurige Nederlandse zinnen sprak hij de supporters te woord: Zhang speelde voor de derde keer in een officieel duel in de basis en voor de derde keer scoorde hij. Dat geeft vertrouwen: "Ik ben heel blij met de goal en de overwinning vandaag. Aan mij is het om hard te blijven werken en het de trainer moeilijk te maken."

Marvelous Nakamba was terug in de basis na een schorsing. Tegen de Jodan Boys is hij waarschijnlijk nog wel in GelreDome te zien, maar Vitesse zal hem in de winter moeten missen: "Ja, met Zimbabwe gaan we deelnemen aan de Africa Cup of Nations. In januari spelen we tegen Algerije, Senegal en Tunesië. Maar de wedstrijden van Vitesse zijn eerst nog het belangrijkste. We moeten de lijn van vandaag doortrekken naar Sparta-uit en daar weer drie punten gaan halen."

Na een warm applaus mocht Zhang uit de uitgedeelde gratis lootjes het Vitesse-thuisshirt verloten. Deze keer werd Hans de Roo de winnaar. Tijdens de eerstvolgende competitiewedstrijd (na de winterstop) zal er weer een thuisshirt worden verloot. De lootjes worden vanaf tien minuten na de wedstrijd uitgedeeld voor de Wall of Fame.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: