17 januari 2016 In de media

Zhang kijkt op tegen Kaká

Vitesse gaf Zhang Yuning in juli een tweejarig contract.
De nu negentienjarige aanvaller kwam over van Hangzhou Greentown en wacht geduldig op zijn debuut in het eerste elftal. In een interview met CCTV vertelt de international van China Onder-23 dat hij vastberaden is om te slagen.

“De eerste twee maanden waren erg moeilijk. Je wil heel graag aan de hoge verwachtingen voldoen, maar in het begin kon ik nog niet zo veel doen omdat ik een heel andere manier van trainen gewend was. Naarmate de tijd vorderde, ging het beter. Ik ging wedstrijden spelen, doelpunten maken en het leven buiten het veld verloopt ook steeds beter. Als je alleen woont, heb je ook meer tijd om te reflecteren en om na te denken”, aldus Zhang.

Algemeen directeur Joost de Wit zei bij de presentatie van het talent dat Zhang op Klaas-Jan Huntelaar lijkt: “Dat is het beste Nederlandse voorbeeld voor hem. Ze hebben beiden een goed spelinzicht en een heel behoorlijke snelheid. Maar ook een goede kopbal en juist positie kiezen voor het doel. Meer fysiek dan techniek”, sprak De Wit.

Zhang heeft ook bij Vitesse moeten wennen doordat hij door ex-trainer Peter Bosz werd omgeturnd van vleugel- tot puntspeler, zo geeft hij aan.Zhang zegt verder dat Kaká zijn grote voorbeeld is: “Hij groeide op in een christelijke familie en op vijftienjarige leeftijd besloot hij vol voor zijn profcarrière te gaan, toen hij voor São Paulo tekende. Hij heeft in zijn loopbaan diverse teleurstellingen meegemaakt en dacht dat zijn loopbaan als een nachtkaars uit zou gaan, maar hij heeft altijd steun gehad aan God.

Ik heb gelezen dat hij door Hem het zelfvertrouwen heeft behouden en dat heeft mij erg geraakt.”“Kaká heeft bovendien de FIFA Ballon d’Or gewonnen. Ik was toen tien jaar oud en droomde ook van zo’n carrière. Kaká is daarom een van mijn grote voorbeelden in het leven en in het voetbal.

Ik vind het vooral indrukwekkend hoe hij daarin de juiste combinatie heeft gezocht en gevonden”, besluit Zhang, die eind december nog in verband werd gebracht met een terugkeer naar zijn vaderland. Guangzhou Evergrande zou interesse hebben, maar Zhang lijkt gewoon op Papendal te blijven.
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: