20 november 2014 In de media

Zhang proefspeler bij beloften Vitesse

Zhan Yuning maakt deel uit van de Vitesse-beloftenselectie tijdens het oefenduel Jong Vitesse- Jong NAC. Zhang is een zeventienjarig talent uit China en traint bij Vitesse.
De jeugdige spits was al eerder te gast bij Vitesse, in 2011. In mei van dit jaar speelde Zhang met Vitesse op een jeugdtoernooi in Varseveld.

In 2011 nam de Chinese voetbalbond contact op met de Arnhemmers. "Zhang is door de Chinese voetbalbond aangemerkt als toptalent. De CFA heeft voor hun toptalenten een speciaal programma ontwikkeld, in samenwerking met FIFA. De bond zoekt voor een aantal van hun toptalenten erkend goede opleidingen in de wereld", vertelde Van Leeuwen in 2011 op de officiële website van Vitesse.

Vitesse mag Zhang geen contract aanbieden. De regels zijn dat spelers van buiten de Europese Unie op hun achttiende een internationale transfer mogen maken. "Het Chinese voetbal heeft een inhaalslag te maken. De Chinese bond heeft daarop geanticipeerd en heeft met de wereldvoetbalbond FIFA een regeling getroffen, die erin voorziet dat hun beste talenten, bij top-categorie Jeugd-opleidingen in Europa en Zuid Amerika geplaatst mogen worden.
Voor deze spelers zal FIFA dispensatie op het transferreglement geven."
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s FB Zhang

Hoofdsponsor: