5 december 2021 In de media

Zieke Schubert is plek onder Vitesse-lat voorlopig kwijt: ‘Jeroen is nu nummer 1’

Vitesse sluit het kalenderjaar 2021 af met een nieuwe man onder de lat. Jeroen Houwen (foto) keepte zaterdag in plaats van Markus Schubert tegen SC Cambuur en zal dat voorlopig ook blijven doen, verklaarde trainer Thomas Letsch na afloop.

Schubert kwam aan het begin van het seizoen over van Schalke 04, als opvolger van Remko Pasveer. De Duitser wisselde knappe reflexen echter af met onbegrijpelijke fouten en een rode kaart tegen Tottenham Hotspur, waardoor Houwen al mocht keepen tegen Stade Rennes. “Mijn gevoel was dat Markus niet fris was. Dat er teveel in zijn hoofd speelde”, wordt Letsch geciteerd door de Gelderlander. Houwen krijgt voorlopig het vertrouwen. “Een exacte periode benoem ik er niet bij. Maar we gaan nu niet weer snel wisselen. Dat is helder. Jeroen is nu de nummer 1 van Vitesse.”

Schubert zat overigens ook niet op de bank in Leeuwarden. Nadat hij vrij dag het slechte nieuws had gehoord, meldde hij zich vrijdagavond ziek. Letsch denkt echter niet dat het een met het ander te maken heeft. “Er is geen oorzakelijk verband. De keeperswissel was gemaakt. Dat is punt één. Daarna werd Schubert ziek. Dat is punt twee. Het komt bijeen, maar staat los van elkaar.”

Vitesse wist zaterdag met liefst 1-6 te winnen in Leeuwarden. Donderdag speelt het tegen NS Mura in de Conference League en moet het Tottenham Hotspur voor zien te blijven in de poule.

SC Cambuur – Vitesse 1 – 6
Eredivisie 2021 – 2022
Cambuur stadion

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: